08/06/12 06:43
(http://vasvalch.com/)

Social-детоксикация

rehabНа всеки (надявам се, че е “на всеки” – иначе само аз имам проблем) му се е случвало да излезе на вечеря с приятели сякаш с единствената цел всеки да забие нос в телефона си. С тази тенденция се бори кампанията Social Rehab. Но за разлика от други инициативи за онлайн-пристрастените, тук не се залага на драма, а на забавление. Така доста по-лесно се достига до млада аудитория – където са и повечето Facebook-наркомани.

Social Rehab ви зарежда с комплект за използване на социалните мрежи на живо. На принципа на метадоновата диета, можете да направите прехода към офлайн по-плавен с няколко продукта: Istaglasses, Like-стикери, Twitter-бележки и малък скицник за феновете на Draw Something. Така няма да пропускате важни моменти заради екрана на телефона си, а ще можете да общувате с хора на живо. Комплектът се раздава безплатно на желаещи, но ако не се намирате в Сингапур, където е започнала кампанията, можете да си свалите скицата и да си направите собствен комплект.

rehab-toolkit

За тези, които се чувстват достатъчно сигурни в борбата с пристрастяването, е организирано специално парти. Всеки посетител заключва телефона си, а всеки час далеч от мобилното устройство му дава допълнителна отстъпка на бара. И това ако не е чудесен начин за лечение!

Всъщност, проблемът, който кампанията разглежда, става все по-сериозен. Според данни от организаторите на ден поглеждаме телефона си поне 150 пъти, а 24% от хората пропускат да изпитат важните моменти, докато се опитват да ги документират. Дори и да не ви показвам цифри, със сигурност можете да се сетите за случка по темата, нали? И зад цялото забавление в кампанията (което според мен наистина е най-подходящият подход към аудиторията) стоят и сериозни идеи като етикет за използване на мобилни устройства. Препоръчвам ви да го спазвате:

cellphone-etiquette

Понеделнишки съвет: гледайте се в очите, не в екраните! Гарантирам, че в 9 от 10 случая ще си прекарвате по-добре. :)



Няма подобни постове.

Публикувана на 08/06/12 06:43 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/7byQdk1w1JE/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване