08/23/12 03:00
(http://socialevo.net/)

Български IT предприемачи от Komfo привлякоха инвестиции от международен софтуерен лидер

Български IT предприемачи от Komfo привлякоха инвестиции  от международен софтуерен лидер

Sitecore, международен лидер в сферата на софтуера за онлайн маркетинг и управление на уебсайтове, инвестира в българо-датската компания Komfo и придоби миноритарен дял (large minority). Сумата по сделката остава неоповестена. Стратегическото партньорство дава възможност на двете компании да обединят усилията си за предоставяне на интегрирани услуги за онлайн маркетинг в световен мащаб.

„Стратегическото партньорство с компания от ранга на Sitecore е естествена следваща стъпка в разрастването на Komfo в международен мащаб“,

коментира Ивайло Христов, един от основателите на Komfo.

„Сигурен съм, че знанието и опитът, които ще почерпим един от друг, ще доведат до създаването на още по-добри продукти, които да посрещнат онлайн нуждите на маркетинг и комуникационните специалисти.“

Komfo е IT компания, създател на най-известната в Скандинавските страни система за управление на присъствието на компаниите в социалните мрежи, наречена Komfo Platform. Чрез платформата компаниите могат да създават лесно и бързо интересни приложения във Facebook, да планират и управляват ефективно комуникацията си във Facebook и Twitter, както и да измерват и сравняват реалистично резултатите си в социалните мрежи с тези на конкурецията. Чрез интеграцията на Komfo Platform и продуктите за онлайн маркетинг на Sitecore маркетинг специалистите вече ще могат да изучават поведението на клиентите си във Facebook и другите социални мрежи, както и да управляват успешно присъствието си онлайн. Със софтуера на Sitecore към момента са създадени над 32 000 сайта, а сред клиентите им са едни от най-големите компании (попадащи в класациите Fortune 500 и FT 1000), правителствени организации, НПО и образователни институции.

Komfo е основана през 2007 г. от 4 млади предприемачи на средна възраст 25 години. Компанията стартира с минимален начален капитал от 2000 лв. и дори и през годините на кризата успява да отбележи значителен растеж. От 4 човека за малко повече от 4 години екипът на Komfo в момента наброява 50 служители в България и Дания, като продължава да се разраства всеки месец. До момента Komfo работи успешно с над 700 клиента, сред които Nike, Toyota, Audi, Samsung, Sony Ericsson, Universal Music, Microsoft и много други. Komfo е единствената компания в България, която е призната за Facebook Preferred Marketing Developer, както и първата такава в Централна и Източна Европа и Скандинавските страни.

Снимка: Komfo

Подобни статии:

  1. Надя Петрова продължава да е лидер и за месец юли
  2. Над 200 хил. лв награди в 3Challenge – състезание за предприемачи
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване