08/24/12 08:55
(http://ivo.bg/)

Телешки възторг в гербаджийския о(т)бор

 

 

 

 

Не може да понесе Бойко Борисов някой да не го обича и толкоз! Знам от личен опит, но да не се връщам към своите доказателства…Има достатъчно други за това, как този бистришки тигър се бори като лъв за народната любов, но накрая се оказва…теле. Не, не греша, не става дума за ходещ (теле)визионер, какъвто той отдавна е, а именно за теле.

 

Не си го измислям. Телешкият възторг е на официозната пропаганда, маскирана като частна медия. Сайтът на Береков BNews, позовавайки се на „издайнически” свидетелства на граждани от Перник по Би Ти Ви,  публикува следната сълзлива фуражна смеска за телето Бойко, която ни телепортира във времето на „Работническо дело” и др. Тодор Живков, учителя на охранителя Бойко Борисов, който сам се хвали колко е научил от „бай Тошо”.

 

петък, 24 авг 2012 г. 09:03 ч.

Бабата с плика

Перничанка кръсти теленцата си Бойко и Росица

BNews.bg

 

Жената, която отказа премиерската заплата в плик в сряда, вече има две теленца, които се родиха вчера и станаха адаши на премиера и пернишката кметица, след като бяха наречени Бойко и Росица. Общинската собственост задължително да се застрахова срещу трус, ще предложи с изменение в закона идната сряда на МС Томислав Дончев.

Две теленца роди кравата на бойната перничанка баба Павлинка, която отказа премиерската заплата с думите: “Помагайте на всички”.

Жената върна плика с парите по време на срещата с Бойко Борисов в сряда в МС заедно с другите перничани от гражданския комитет на пострадалите от земетръса.

Смелата перничанка кръстила животинките Бойко и Росица – на премиера и пернишката кметица, издадоха съгражданите й по бТВ.

Баба Павлинка от Драгичево се превърна в символен водач на недоволните от разнобоя между институциите перничани, които вече три месеца чакат оценки и конкретна помощ за пострадалите от труса къщи.

Хора, които живеят във фургони, дойдоха на импровизирана среща с министъра по еврофондовете Томислав Дончев, който бе командирован от премиера да помага при решаването на проблемите. Те му се оплакаха, че комисиите по щетите само обикалят, но пари не дават.

Възрастна перничанка се жалва, че й отпускат само 2 025 лв. за порутената къща, която по предписание трябва да събори.

Перничанката се възмути, че парите са само за събарянето на дома й, а няма представа с какви средства ще го строи.

И други перничани се оплакаха, че живеят на фургони, по няколко пъти са минали през къщите им на оглед комисиите, които оценяват щетите, но нищо не последвало. Друга перничанка се оплака, че е предписано да съборят и двата етажа на къщата до сутерен, но цялото семейство продължава да живее на приземния етаж с риск за живота, защото 6 човека няма как да се поберат във фургона.

Според пернишкия кмет Росица Янакиева разминаването в парите идва оттам, че особено по селата данъчните оценки са ниски, а комисиите оценяват щетите и помощите именно върху данъчната оценка, което е нереално.

Министър Дончев обаче уточни, че в случая държавата има задачата да подпомага, не да обезщети в пълна степен всички като застрахователна компания.

Министърът обаче подчерта, че поисканите за преразглеждане случаи и всички онези, които са получили отказ, се събират и документират в приемната му, за да бъдат отново прегледани.”

 

„Министърът обаче”…Ей за това „обаче” става дума. Бабата, телето и цялата телешка драма с добродушния премиер и „бойната” ( но сломена от премиерския чар) баба са само фон за внушението, че властта всъщност се грижи за пострадалите и ядосани на централната власт перничани, „обаче” не е лесно.

 

Важното е обаче всички да обичат Бойко каквото и да стане, дори и къщата да им падне, пак да си го харесват, защото е готов да даде цяла премиерска заплата , а след това, когато получи неочакван отпор, да очарова една „бойна баба” до степен тя да го залюби толкова, че да си нарече телето на него. И това ако не е доказателство за таланта на нашия популист начело на държавата, здраве му кажи!

 

Защо нашият чаровник не може да очарова по същия начин баба си Брюкселка, която все му пише слаби оценки в докладите си и съответно всички ние седим на последния чин на оставачите в европейското училище за напреднали народи „Европейски съюз”- няма кой да попита. Нали за това беше целия зор с овладяването на медиите, за да бъдат превърнати зрителите, читателите и слушателите в България в телета, преживящи безропотно фуража на агитаторите, рециклирайки го евентуално в гласове, когато му дойде времето да бъдат броени в техния о(т)бор!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване