11/28/12 04:00
(http://socialevo.net/)

Създай свое миникопие с Omote 3D Photo Booth

Създай свое миникопие с Omote 3D Photo Booth

Мечтали ли сте някога да притежавате минииграчка, която да бъде подобие на самите вас или на някой ваш близък човек? Вероятно за мнозина тази идея ще прозвучи налудничаво, но това не важи за концепцията на японската лаборатория за творчески идеи PARTY, базирала свои студия в Токио и Ню Йорк. Изградила се като име със своите развлекателни и различни рекламни проекти, изработени за клиенти като Google, Toyota и Sony, компанията представи своя нов проект, с който „обявява”, че класическите отпечатани хартиени снимки скоро ще излязат от мода.

Обединявайки в едно развиващата се 3D технология за сканиране и печат и хипергъвкавите си творчески идеи, рекламната агенция стартира уникална иновативна инсталация, озаглавена Omote 3D Shashin Kan. Проектът всъщност представлява първият в света Photo Booth, който произвежда миниатюрни човешки копия. Кампанията по представяне на инсталацията стартира преди три дни и ще продължи до 14-и януари 2013 г. Шанс да се запознаят и изпробват Omote 3D до този момент имат единствено посетителите на модерния търговски център Gyre в Токио. Именно там агенция  е изложила своя продукт.

Проектът всъщност представлява първият в света Photo Booth, който произвежда миниатюрни човешки копия.

Клиентите имат възможност да закупят свои миниатюрни фигурки в три размера: малка, която е с височина 10 см, средна с размер 15 см и голяма фигура с височина 20 см. Процесът отнема близо 15 минути, през което време желаещите да изпробват Omote 3D трябва да стоят в неподвижно състояние, докато персоналът ги сканира с ръчен скенер. След което компанията отпечатва фигурите на цветен 3D принтер. Опитите да се заснемат деца на по-малка възраст или домашни любимци почти винаги завършват с неуспех, тъй като получените данни от скенера винаги са изопачени и изкривени от техните непрекъснати движения. Друг недостатък на Omote 3D е, че блестящи предмети като бижута, накити и други сложни модели трудно се възпроизвеждат. 

Процесът отнема близо 15 минути, през което време желаещите да изпробват Omote 3D трябва да стоят в неподвижно състояние, докато персоналът ги сканира с ръчен скенер.

Разбира се, новото удоволствие не излиза никак евтино, особено когато става въпрос за изцяло иновативна идея с високо качество на печат. Цените на 3D отпечатъците започват от $269 и достигат $528. Компанията се е погрижила да предостави отстъпки в цените за семейства и двойки, които желаят да създадат „миниармия” от свои подобия. Освен това преди отпечатване всеки клиент може да избере какъв да бъде цветът на дрехите или косата на неговия 3D модел.

Цените на 3D отпечатъците започват от $269 и достигат $528.

Силно препоръчваме на всеки, който има път към японската столица, да изпробва предизвикателството Omote 3D, но все пак бъдете внимателни тази ваша вудуреплика да не попадне в неподходящите ръце.

http://www.youtube.com/watch?v=POx6eWOr97I

Снимки: Party

Подобни статии:

  1. YouTube със свое FREE професионално видео студио
  2. Google пуснаха свое YouTube приложение за iPhone
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване