12/01/12 09:54
(http://ivo.bg/)

Какви пожари ще гаси Борисов във Вашингтон

Имам собствена система за потвърждение на някое попадение в десетката: това е реакцията на засегнатите и задействаните от тях пружини на омразата срещу автора на попадението.

Изригването на омразата срещу мен в блога ми от коментатори, пишещи под индиго, ми показва, че онези, които ме следят от милиционерския щаб на ГЕРБ, са бесни след публикациите ми за странната покана, която дори не е покана, а е нещо друго към Борисов, повикан да се яви незабавно във Вашингтон , което се случва след близо две седмици пребиваване там на дясната му ръка Цветан Цветанов.

Не колекционирам словесни боклуци (по свой адрес) и ще ви спестя миризливия букет от герберопроклятия, с който от два дни заливат блога ми в коментарната му част. Само една малка илюстрация, която е сред най-безобидните в сравнение със заканите, че ме следят ( пишат „ние”, в множествено число, за да няма съмнение, че съм обект на колективно внимание) и че всеки момент трябва да очаквам резултата от това следене…

Изпратен на 30.11.2012 в 23:18

petq
petq@abv.bg
94.12.101.156

Ivo, v ada da gorish , chuma da te trushne ,nqm da stanesh mrasniko , da puknesh dano ,da puknesh govedo prosto !

Какво ли толкова е ядосало милиционерите?

Твърдя, че двуседмичното пребиваване на български министър на работно посещение в чужбина, който е отгоре на това и вицепремиер, е случай без прецедент от времето на Георги Димитров, който по начало е управлявал от Москва. Това е очебиен факт. Но няма да срещнете нито един коментар по темата в т.н. „важни медии”. Моя милост си позволи да наруши табуто и сега си „получавам заслуженото”- на този етап ”само” със заплахи.

Нещо става. И то е достатъчно важно, за да „изстреля” премиера Борисов на непланирано, светкавично предизвикано работно посещение за среща с президента Обама, който не го покани на официална визита през целия си досегашен мандат. В типичния за гербаджийската пропаганда стил смущаващата истина е обърната с хастара нагоре, обявявайки това привикване като „първа визита на европейски премиер” след победата на президента Обама- т.е. трябва да сме горди от тази чест.

Официалното съобщение на българската информационна служба е толкова лаконично, че „пропуска” да дублира важен факт от американската официална версия: че сред темите, които ще бъдат обсъдени в Белия дом, е и българската правосъдна система
Иначе казано, българският премиер ще трябва да обясни скандалите, свързани с правосъдната система.

И още нещо липсва в българското съобщение, но колегите от „Дойче веле” успяват да потвърдят логичното предположение, че ще бъде дискутирано:

В интервю с Цветан Цветанов от САЩ „Дойче веле” пита и получава потвърждение:

„Имахте ли някакви разговори по въпроси на енергийната сигурност? Имахте ли реакции за включването на България в “Южен поток”? Знаем, че САЩ винаги са изразявали критичната си позиция за този газопровод.
По принцип бяха маркирани и тези теми, защото те са част от сигурността на една държава, но водените от мен разговори не бяха с подобна насоченост. Така че не бих искал да навлизам в тази проблематика. Детайли предполагам ще бъдат дискутирани на срещата с президента Обама.”

На лъжата краката може да са къси, но скъсяването ( и „спестяването”) на списъка от събития, които повдигат въпроси (меко казано) сред съюзниците на България едва ли ще помогне на Борисов и компания да изпълнят мечтата им да си удължат управлението с втори мандат.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване