12/03/12 10:14
(http://socialevo.net/)

Мощен Surface с Windows 8 Pro от януари

Мощен Surface с Windows 8 Pro от януари

Ето че и по-големият брат на таблета Microsoft Surface с инсталиран Windows 8 Pro ще се появи на пазара. От Microsoft обявиха официално, че това ще стане през януари 2013 година. Очаква се да бъде пуснат в две версии, като първата е с 64 GB и начална цена от $899, а другата идва със 128 GB памет и начална цена от $999.

Тези цени на Microsoft Surface Pro ще бъдат за модели бе клавиатура, за която ще трябва да се доплати между $100 и $120 в зависимост от това дали е Touch Cover или Type Cover. Интересното е също, че към новите по-мощни модели на таблета ще се предлага и стилус за писане върху екрана, ползващ и новата технология, наречена Palm Block.

Тези цени на Microsoft Surface Pro ще бъдат за модели бе клавиатура, за която ще трябва да се доплати между $100 и $120 в зависимост от това дали е Touch Cover или Type Cover.

Новият модел Surface 8 Pro, въпреки че е по-скоро таблет, ще ползва по-големите възможности на Windows 8 Pro, което в комбинация с по-мощния Intel Core i5 процесор го поставя по-скоро като конкурент в категорията на ултрабуците. Освен това Microsoft Surface Pro ще бъде с 10.6″ cleartype дисплей с много по-добра резолюция от Surface RT,  Full HD, 1920х1080 пиксела. Снабден е още и с пълноразмерен USB 3.0 порт.

Интересно е да се отбележи, че поради ползване на много по-големите възможности на Windows 8 Pro и по-мощния процесор новият Surface Pro ще има батерия, която е с около 50% по-малък капацитет. Според някои данни това означава, че батерията ще издържа около 4 часа.

Всичко това говори, че новият мощен Microsoft Surface, ползващ пълните възможности на Windows 8 Pro, се цели основно към мобилните бизнес потребители, за да могат да ползват устройството както в офиса, така и в движение. 

Ще очакваме с нетърпение пускането на Surface Pro и в България.

Снимки: Microsoft

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване