01/27/13 07:11
(http://www.azcheta.com/)

„Глобалната промяна” с опит за поглед в бъдещето

Невероятна книга! От тези, които се чувстваш щастлив, че си прочел. Без преувеличение мога да я нарека Библия на нашето време. Авторът мъжествено и убедително ни отговаря на всички трудни въпроси на съвремието и вдъхва вяра и вътрешни сили на своя читател.

За всички нас, които четем вестници и гледаме телевизия, светът изглежда безнадежден и объркан. Икономическа несигурност, екологични бедствия, невероятна бедност, екстремизъм, насилие. Има толкова много доказателства, че светът се спуска по надолнището на самоунищожението. На този фон обаче не бива да пропуснем да видим появата на нещо ново, едно ново мислене, друга реалност, която се опитва да заяви себе си, да си пробие път през разрушенията на старото и да вдъхне кураж и увереност на човечеството.

Със света се извършва голяма промяна, която ще се отрази дълбоко върху начина, по който гледаме на себе си и на живота. Появява се една нова парадигма на мислене, съзнание и действие. Авторът описва в едно изречение тази парадигма така: „Движение далеч от материализма към едно хуманитарно и духовно отношение към света и живота”.

Едмънд Бърн прави тези изводи след изключително сериозен анализ на съвременните точни и хуманитарни науки. Идеите му са подкрепени от строго научни данни и последни открития на невропсихологията, квантовата физика и физиологията, които авторът подредено и авторитетно цитира. Посочени са редица учени, трудове, изследователи и по този начин се изгражда ясна представа докъде е стигнала модерната наука и какво все още не може да обясни.

Историята, която ни се внушава, че сме егоистичен вид, настроен само да консумира и оцелява, не е цялата история, а може би само началото на една по-широка картина, където духовните традиции на човечеството и откритията на новата наука започват да се сливат, допълват и припокриват в една нова реалност за човечеството.

„Глобалната промяна” доказва убедително, че човекът може да осигури едно просветено бъдеще за себе си и своята планета. Най-чаровната, топла и радваща душата е последната третина на книгата, където авторът, който е професор по психология и неврофизика, предлага конкретни стъпки, които всеки отделен човек, семейство или група хора може да направи за навлизането на това ново съзидателно мислене в живота ни. Те се отнасят за здравето, храната, опростяване на живота и нови принципи в човешките взаимоотношения. И ни дава много примери за хора и граждански групи, които вече са го направили.

Книгата е написана изключително ясно, интелигентно и издържано по отношение на фактология и идеи. Никоя мисъл не увисва във въздуха, всеки съвет звучи дълбоко човешки. Тя би просветила всеки търсещ ум, би подкрепила всяко добро усилие и би дала вяра на всеки искрен читател. Поздравления за Издателство КИБЕА!

Вземи тази книга с отстъпка!





Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване