02/11/13 04:57
(http://socialevo.net/)

Показатели за рекламата във Facebook за 2012 г.

Показатели за рекламата във Facebook за 2012 г.

Показатели за рекламата във Facebook за 2012 г.

Представяме ви доклад на TBG Digital Media за 2012. В него се разглеждат тенденциите и промените в рекламните кампании във Facebook, управлявани от TBG Digital в повече от 190 държави. 

CPC (cost per click) реклама

CPC (cost per click) реклама

За последното тримесечие на 2012 г. се отбелязва значителен спад на средната цена за една CPC реклама във Facebook. В САЩ цената е спаднала с 40%, а в Канада с 27%. В европейските държави също се наблюдава намаление на цените: 8% в Англия, 25% вГермания и 11% във Франция.

В доклада на последното тримесечие е отбелязано, че рекламодателите са намерили по-ниска цена за СРС реклама в News Feed, особено с “Desktop + Mobile News Feed”. По-ниската цена се дължи на факта, че таргетирането и към двете едновременно дава повече възможности и по-малко конкуренция.

По-ниските цени се наблюдават във всички изследвани държави, които са свързани с приемането на реклами, насочени към “Desktop + Mobile News Feed”. Средното намаление на цените на CPC рекламата е 24% за всички изследвани държави за последното тримесечие.

 

CTR (click through rate)

CTR (click through rate)

CTR статистиката показва на практика, че е особено важно къде е разположена самата реклама, за да бъде тя интересна за потребителя.

Колкото по-напред е твоята реклама, толкова по-голям е шансът тя да привлече внимание и потребителите да кликнат върху нея. През последното тримесечие CTR се е увеличил с 25% в САЩ. В сравнение с миналогодишния доклад увеличението е със 157%. По същия показател във Франция се наблюдава увеличаване от 103%, 34% в Германия, 3% в Канада и 1% в Англия.

Обикновено повишаването на честотата на кликване може да се дължи отчасти за общото подобряване в техниките за таргетиране на рекламата или на факта, че потребителите са много по-ангажирани с реклами на Desktop News Feed и Mobile News Feed. CTR на тези места е значително по-висок, тъй като е в най-видимата част на Facebook.

С News Feed можеш да разшириш обсега си, което е от първостепенно значение. И тук става въпрос не просто за създаване на по-голямо количество съдържание, а за такова съдържание, което ангажира потребителите. В този ред на мисли се очаква още повече нарастване на CTR и спад в цената CPC рекламата. Все пак качествените и полезни послания лесно биват споделяни от поддръжниците на брандовете.

Вижте целия доклад на TBG Digital.

Снимки: TBG Digital

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване