03/19/13 06:35
(http://socialevo.net/)

Социалните медии – не става само с една метрика!

er-2

Разбирането на различните аспекти на социалните медии може да бъде много сложна задача, особено ако имате предвид  основните платформи като Facebook, Twitter, YouTube, Google +, както и още много други. За да направите истински маркетинг на вашата марка, се изисква цялостен подход, много повече от просто разбиране на една платформа или една метрика. Тъй като социалните медии включват голяма част от човешкото взаимодействие в цялата му сложност, събирането на резултати е само една цифра, която ще бъде грубо деформирана и дори невъзможна, споделиха от Social Bakers. Ето защо много компании са решили да използват табло, който включва множество показатели за измерване на всяка една от тези социални мрежи, както и различните аспекти на тяхното изпълнение.

Когато става въпрос за социални медии, има няколко метрики, на които трябва да се обърне внимание:

Растеж на феновете, ваши мнения, интегриране на феновете ви, скоростта на вашия отговор и други, определят социалния ви успех. Тъй като всички от горепосочените показатели са публични, можете да анализирате показателите на вашите конкуренти. Има и показатели, които са строго базирани платформи като Facebook Insights, който включва например “REACH” или “говорещи фенове”.

 

Най-добрият показател за сравнителен анализ: Оценка на ангажираността

Красотата на това изчисление е, че тя може да се прилага за всяка социална мрежа, която използва публични данни като например Twitter и Google +. Формулите за за измерването на този показател:

 Снимка:Social Bakers

 

Вярно е, че средният процент на ангажираност варира от 0.01% до 1%, но това не трябва да ви се струва малко, тъй като ако 1% от хората си взаимодействат с всяка една от вашите публикации, това означава, че по-голямата част от тях са го виждали. Така че това е точната причина, поради която ангажираността е показател, който си струва да бъде наблюдаван!

Снимка: Social Bakers

Снимки: SocialBakers

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване