03/21/13 04:20
(http://socialevo.net/)

Смартфонът е царят в спалнята – едно изследване на Motorola Mobility

motorola

Съдържанието е навсякъде около нас, включително и в тоалетната. Последното доскоро беше само мит, но вече е доказано от Motorola Mobility’s Fourth Annual Media Engagement Barometer. То е проведено сред 9500 потребители в 17 страни и разкрива нещо, което отдавна сме осъзнали – потребяваме все повече съдържание на все по-голямо разнообразие от устройства.

Всъщност средно на месец гледаме (поне в тези 17 страни) 19 часа телевизонни програми и 6 часа видео. Само 50% от хората гледат телевизора във всекидневната. Смартфоните и таблетите обаче се радват на много повече внимание в спалнята, отколкото телевизорите – 46% и 41% съответно спрямо 36%. 10% от таблетите работят активно и в кухнята, както и в други, по-необичайни стаи.

Изследването на Motorola Mobility, част от Google, засяга и друг аспект на строго мобилния ни живот – три четвърти от хората биха искали да могат да прехвърлят съдържание от едно устройство на друго, за да могат да си изгледат филма например, докато са в движение.

Вижте и инфографиката, подготвена от Motorola Mobility: 

Смартфонът е царят в спалнята - едно изследване на Motorola Mobility

Страните, които попадат в изследването, са Великобритания, Франция, Германия, Швеция, Русия, Турция, САЩ, Мексико, Бразилия, Аржентина, Австралия, Южна Корея, Малайзия, Индия, Япония и Китай.

Снимка: Мotorola Mobility

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване