06/13/10 06:50
(http://e-vestnik.bg/)

Поредна изцепка на Борисов. Заслужи си титлата доктор на Пернишкия университет

Българският премиер каза оня ден, че България се отказва от петролопровода Бургас – Александруполис и замразява АЕЦ “Белене”, а малко по-късно неговата пресслужба каза, че няма решение на правителството по тези въпроси.

В e-vestnik по-рано коментирахме едно или друго по-впечатляващо изявление на премиера Борисов. Но вече се убедихме, че няма смисъл. Той постоянно ръси взаимноизключващи се твърдения. Ако човек тръгне да ги коментира, трябва да повтаря като папагал след него и ще настъпи едно безобразно медийно крякане, от което няма голяма полза.

Но, читателят трябва да е наясно до какво води това приказване от страна на премиера. Борисов излиза от среща с посланиците на ЕС и казва, че България се отказва от петролопровода, споменава – я вижте кво стана в Мексиканския залив, хората в бургаско са против, не е ясна икономическата полза и т. н. Подобно каза и за Белене – замразява се, не е ясно кога ще се върнат вложените пари и т. н. Логични и верни работи. И световни агенции като Ройтерс, българските радио и телевизия предават думите на премиера. Малко след това питат министъра на икономиката за същото, той се шашва и казва – не може премиерът да го е казал, вие не сте разбрали, правителството не е рашавало.

После пресслужбата на премиера съобщава - България не е предприемала официални действия за прекратяване на участието си в тези проекти. После Борисов на откриване на изложба уточнява пред журналисти, че няма да има положителна екооценка за петролопровода, щото минава през територии на “Натура 2000” и няма кой “да си сложи подписа”. Правилно. Само че като заваляха едни съобщения на агенци – западни и руски… (Впрочем, има незаконни строежи в “Натура 2000”, дали и тях няма да спре премиерът? – виж тук).

Последно – онези, които смятат, че решението за спиране на петролопровода и АЕЦ е правилно, да не бързат да се радват. Със същия тон утре премиерът ще каже, че има положителна екооценка, безопасно е и петролопровода ще го строим. Също и за АЕЦ “Белене” - намерил се инвеститор и т. н. Като в казармата – всяка заповед е предпоследна. Просто премиерът е способен да се обърне на 180 градуса няколко пъти за 2-3 месеца.
Така беше с ДДС-то например – веднъж каза, че ще го сваля, като антикризисна мярка. После каза, че ще го вдига – въпросът бил не дали, а кога. После каза, че няма да го вдига. Избирателите на Борисов си го обичат и харесват именно такъв. Но няма кой да им обясни, че това пряко им се отразява на джоба – изпразва го. Защото няма нормален чужд инвеститор, който да дойде в България, където премиерът ту вдига, ту сваля данъци, ту пуска някакъв проект, ту го спира, а на всичко отгоре праща полицаи в офисите на фирмите “да търсят документи за инвестиции”. Народът се радва на това, защото още не разбира, че от това му зависи работата и хляба.

В тази ситуация един новоизлюпен с решение на правителството университет в Перник обяви, че ще направи премиера Борисов доктор хонорис кауза. Подхожда му – д-р хонорис кауза на Европейския политехнически университет в Перник. Има връзка и със специалността му.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване