02/09/11 18:38
(http://www.klassa.bg/)

Руските милиардери са увеличили състоянието си с 30%

Руските милиардери са увеличили състоянието си с 30% според предварително представяне на годишната класация на списание „Финанс“ за най-богатите руснаци. За 2010 г. съвкупното им богатство е нараснало до 182 млрд. долара, което е почти с 1/3 повече от предишната година, когато сумата е била 139 млрд. долара. Все още обаче цифрите са далеч от рекорда преди три години, който е бил от 221 млрд. долара. Прагът за класацията от Топ 500 е над 160 млн. долара, като най-богатите 114 руснаци притежават над 1 млрд. в зелената валута. За позиция в Топ 10 на класацията е необходимо богатство от поне 10,9 млрд. долара.
За този бурен ръст са допринесли 2 основни фактора. На първо място през цялата втора половина на 2010 г. ръстът на фондовия пазар се е запазил (индексът ММВБ е добавил 300 пункта, доближавайки 1700). На второ място, доброто финансово състояние на банките е позволило кредитиране на бизнеса. На 14 февруари ще стане ясно кой от богатите фигурира в класацията, но отсега се знае, че Роман Абрамович за първи път няма да попадне в челната тройка на престижната ранглиста.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване