02/20/11 15:13
(http://www.klassa.bg/)

170 премиери на "Автомобилен салон Женева"

Ако Световният икономически форум в Давос е едно от най-престижните и важни икономически събития в календара за годината, то Австомобилният салон в Женева определено е сред топфорумите за бизнеса на четири гуми. Осемдесет и първото годишно издание на автосалона отваря врати на 3 март и ще продължи до 13 март. Производителите ще покажат над 170 световни и европейски премиери. Тенденцията за зелените технологии продължава да бъде актуална вече трета поредна година, като 40 от автомобилите, дебютиращи на това изложение, са конструирани в духа на екологията.
Сред тях тази година ще дебютира и Rolls-Royce Motor Cars. Компанията ще представи версия на модела Phantom, оборудвана с електрическа задвижваща система. “Създадохме първия суперлуксозен електрически автомобил”, похвали се Торстен Мюлер, изпълнителен директор на компанията. С тази кола започваме проучване на алтернативни задвижващи системи, търсейки подходящи технологии, които биха били подходящи за задвижването на бъдещите автомобили на Rolls-Royce, допълни той. Тази година Bertone също ще изненада посетителите. Компанията готви нов малък модел Jaguar, като моделът е наречен B99 (Bertone 99), а концепцията му ще се позиционира в конкурентния клас на BMW 3-Series и Mercedes C-Class. Изцяло новият електрически модел с увеличен пробег на Opel - Ampera също ще бъде демонстриран по време на изложението. От компанията съобщиха, че вече има постъпили над 1000 заявки за колата и че при появата си на европейския пазар по-късно през годината, базовата цена на автомобила се очаква да бъде 42 900 евро.
„Автомобилен салон Женева” ще бъде разположен в седемте зали на центъра Palexpo, като върху 80 000 кв. м ще бъдат представени щандовете на 260 изложители от 31 страни. Броят на конкретните марки е над 700. Специална зала е посветена на доставчиците на комплектоващи елементи в автомобилния бранш. Сред новите участници на женевския подиум са Kellener Sport, MTM и Novidem, както и производителят на каросерии Invader. За първи път в изложението се включва и производителят GTA Motor. Марката De Tomaso се завръща след 9-годишно отсъствие, както и марката Ssangyong, която на свой ред бе пропуснала две участия във форума.
Сред премиерите, които тази година ще бъдат представени, е и концептуалният компактен ван Renault R-Space. Автомобилът е развит върху платформата на Megane и ще е предвестник на новата философия на Renault в компактния клас. Fiat ще се представи с изцяло нов щанд, където звезда тази година ще е напълно новият модел Freemont, който е първата рожба от брака между Fiat и Chrysler Group. Базиран върху Dodge Journey, новият модел се предвижда да влезе в продажби от втората половина на 2011 г. Изложението в Женева ще даде възможност да се демонстрират и моделите от специалната серия “MyLife”, включваща Punto, Qubo, Bravo и Doblò, представяйки по напълно нов начин разбирането на връзката между технология, дизайн и екология.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване