03/06/11 15:39
(http://www.klassa.bg/)

Жените карат по-безопасно от мъжете

Всички сме чували вицове за жените шофьори, но статистиката говори сама за себе си, съобщиха британските медии. Жените шофират по-безопасно от мъжете. Това е статистически факт, проверен с времето. Но защо толкова много от уебсайтовете за коли са предназначени за мъжете?
Според правителствени данни във Великобритания повече от 92% от присъдите за престъпления, свързани с шофиране, са на мъже, като 98% от представителите на силния пол са виновни и за определението „опасно шофиране“. Жените са по-внимателни зад волана и по-стриктно спазват закона. Според VMR International като цяло общият процент на жените шофьори се увеличава, а на мъжете зад волана намалява. Като се има предвид тази статистика, изглежда странен фактът, че във Великобритания много от уебсайтовете, свързани с автомобилите, са предназначени за мъже. Истината е, че автомобилният пазар е място, където доминират мъжете. Жените все още изпитват колебания, когато трябва да откарат колата си на сервиз или да се свържат с дилър на автомобили. Според проучване на Foxy Lady Drivers Club една от всеки четири жени чувства снизходително отношение от страна на местния дилър на коли, а почти половината (47%) взимат със себе си приятел или колега, когато имат проблем с автомобила си.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване