03/14/11 18:24
(http://www.klassa.bg/)

"Левски" поведе останалите клубове срещу "Литекс"

Ръководството на „Левски“ започва организирана психологическа война срещу шампиона „Литекс“. За целта си тимът от „Герена“ вече привлече на своя страна останалите водещи клубове, които да се опълчат срещу толериращата „оранжевите“ политика на БФС. На конспиративната кауза на „сините“ босове Тодор Батков и Георги Иванов вече са се озовали тимовете на ЦСКА, „Славия“, „Локомотив“ (Сф), пловдивските „железничари“ и други клубове. Всичките тези клубове в момента са заинтересовани най-добрият играч на ловчанлии Дока Мадурейра да бъде наказан от Дисциплинарната комисия към БФС с 4 мача, след като заби глава на Тони Костадинов по време на мача на „оранжевите“ срещу „Пирин“ (2:1). Спортният директор на „Левски“ Георги Иванов започна атаките срещу лидерите в класирането още минути след срещата в Благоевград. "Литекс“ е по-добрият отбор и е нормално да спечели срещу „Пирин“. Впечатление ми направи една ситуация, в която Дока удари с глава противников играч. Сега ми е интересно как ще реагира на случая дисциплинарната комисия", заяви Гонзо.
От „Локомотив“ (Пд) също смятат, че бразилецът трябва да бъде лишен от игра за мач срещу тях, който е през този уикенд. През есента ДК се самосезира, след като Гара Дембеле дръпна страничния рефер на мача със „смърфовете“ и го наказа с два мача по видеозапис.
След нападките на преследвачите си президентът на „Литекс“ Трифон Попов също взе становище по скандалната ситуация между Дока и Антон Костадинов. "Георги Иванов като всички останали коментира нашия мач. Но май не обърна внимание, че техният гол срещу „Черноморец“ е от 150-процентова засада след паса на Даниел Димов към Тасевски“, заяви Попов, който е категоричен, че „Литекс“ не е бил подпрян от съдията срещу „Пирин“. Според президента на „оранжевите“ реферът е подминал две дузпи в тяхна полза и нямало смисъл от истерия.
Нападателят на "Литекс"Дока Мадурейра обяви, че от "Пирин" се опитват да го злепоставят. "Първо, искам да кажа, че съм дълбоко огорчен и потресен от случващото се. Винаги съм бил коректен с противниците си. Опитвал съм се да бъда пример за феърплей. Не съм престъпник, както ме изкарват", заяви Дока пред сайта на "Литекс". Според него Костадинов бил направил поредното си грубо нарушение. "Ядосах се и го дръпнах за фланелката. После се изправихме, а той застрашително тръгна към мен. Аз си наведох главата. Съперникът ме доближи и след това артистично се строполи на земята. Беше пълно преиграване от негова страна", поясни Дока.
Нападателят на ЦСКА Мишел Платини пък е аут от терените за един месец, а за един мач ще отсъства от игра заради наказание и друга „кариока“ - Маркиньос. Двамата бразилци ще пропуснат гостуването на „червените“ срещу „Черно море“. Платини е с разкъсана вътрешна коленна връзка след двубоя с „Видима“. По този начин той ще изпусне едни от най-важните двубои за ЦСКА, сред които и гостуването в Ловеч.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване