05/26/11 17:00
(http://www.klassa.bg/)

34 кампании се състезават за наградите Effie

34 кампании ще премерят сили в тазгодишното четвърто поред издание на конкурса за ефективност на рекламата - Effie България 2011. Творческите екипи, реализирали кампаниите, ще бъдат оценявани от 15-членно жури, в което са включени представители на рекламни агенции, рекламодатели, медии, рисърч агенции и независими консултанти. Регламентът позволява във всяка от отделните категории по решение на съдиите да бъдат излъчени повече от един финалист за категория, като могат да бъдат присъдени максимум до три награди /злато, сребро и бронз/. Рекламите ще бъдат оценявани на два етапа, като членовете на журито нямат право да гласуват за кампаниите на агенцията или на фирмата, в които работят или са работили след 1 януари 2010 г. От своя страна рекламодателите нямат право да гласуват и за заявките на директните си конкуренти.
Ефективността на всяка отделна кампания ще бъде оценявана според 4 показателя: какви са били предизвикателствата пред стратегическата комуникация и целите на кампанията; каква е била голямата идея на кампанията и как й е вдъхнат живот – какви са творческата и медийната стратегия; какви са постигнатите резултати. Първите три показателя определят 70% от оценката, а последният – 30%. Наградите Effie® отличават най-значимите постижения в маркетинговите комуникации: идеите, които работят. В състезанието могат да участват агенции и рекламодатели с реклами и рекламни кампании, създадени за България и публикувани, излъчвани, организирани в периода 1.01.2010 – 31.03.2011 г. и които не са получавали златна награда Effie в предишните му издания. Церемонията по награждаване на победителите в Effie България 2011 ще се проведе на 14 юни 2011 г. Наградите Effie са създадени през 1968 г. от Американската маркетингова асоциация като отличие за най-ефективните маркетингови и комуникационни практики.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване