05/26/11 15:51
(http://www.klassa.bg/)

"Литекс" ще е непоставен в третия кръг на Шампионската лига

Новият стар шампион на България „Литекс“ ще е сред непоставените отбори при жребия за възловия трети предварителен кръг на Шампионската лига. Това стана факт, след като „Партизан“ (Белград) и „Щурм Грац“ спечелиха съответно първенствата на Сърбия и Австрия, а те са с по-добър коефициент от ловчанлии. Така за лош късмет на българския шампион той стана тимът с най-висок коефициент при непоставените за двубоите на 26, 27 юли и 2, 3 август. По този начин, ако преодолее втория предварителен кръг, където съперници са по-непретенциозни отбори, „Литекс“ ще се изправи още в третия кръг срещу един от следните тимове: „Глазгоу Рейнджърс“, „Копенхаген“, БАТЕ (Борисов), „Макаби“ (Хайфа), „Динамо“ (Загреб), „Розенборг“, „Партизан“ (Белград), „Апоел“ (Никозия), „Висла“ (Краков), „Щурм“ (Грац). Единственият шанс „Литекс“ да избегне тези съперници е някой от тях да отпадне във втория предварителен кръг от по-слаб съперник, който да вземе коефициента му. Почти всички изброени отбори, без „Рейнджърс“ и „Копенхаген“, участват и в този кръг.
Същевременно националният селекционер на България Лотар Матеус разкри, че ще бъде в Ловеч за последния кръг на родния шампионат, за да наблюдава срещата между „Литекс“ и „Калиакра“. Германската легенда ще присъства на награждаването на новите шампиони на България - „Литекс“.
След коронясването на „оранжевите“ започва голям купон, в който ловчанлии ще бъдат забавлявани от фолкармада начело с половинката на Коко Динев – Емилия, както и Глория, Софи Маринова, Преслава и други. Подготвена е и уникална заря, след като капитанът на отбора Небойша Йеленкович и съотборниците му вдигнат трофея.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване