05/26/11 15:57
(http://www.klassa.bg/)

Радо Стойчев: Амбициите на България в Световната лига са големи

Няма поставена конкретна задача пред националния отбор за участието в Световната лига през тази година, но амбициите на отбора и на федерацията са много високи. Това разкри на пресконференция преди началото на срещите от Световната лига наставникът на националния отбор Радостин Стойчев.
Първият съперник на българските волейболисти е Германия, с които ще играем събота и неделя от 18,00 часа в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна. В групата са още тимовете на Русия и Япония.
Стойчев разкри още, че отборът е далеч от оптималното ниво, защото все още не е започнал да играе срещи. По думите му всички волейболисти в разширения състав работят на високи обороти и влагат старание в подготовката. "Знаете, че играчите са разделени на „А“ и „Б“ отбор с възможност да преминават от единия в другия в зависимост от подготовката си", каза специалистът. Според него индикации кои състезатели ще имат място в шестицата, 12-те за мач и разширения състав ще има след първите срещи с Германия. Той коментира, че основната цел на „Б“ отбора е младите състезатели да усъвършенстват индивидуалните елементи от волейбола, да напредват физически, което не е задължително да минава през контролни срещи. Стойчев обаче призна, че ако има възможност да се изпробва наученото в тренировъчния процес, ще е добре. Наставникът подчерта, че с екипа си е разработил програма, която по думите му "трябва да даде резултати след 3-4 седмици. "Започваме участие в турнир, за който не сме подготвени и ще се готвим в движение", поясни Стойчев. Той смята, че е трудно да се предположи основната шестица на съперника. Стойчев отчете сериозното подобрение в играта на българите по отношение на блокадата и защитата под ръководството на Силвано Пранди и добави, че ще търси подобрение във фаза посрещане.
В същото време един от известните специализирани волейболни сайтове в света и Италия www.volleyball.it за първи път даде индикация, че привличането на 19-годишния български национал Николай Пенчев в „Копра Морфо“ (Пиаченца) не е само спекулация. Според изданието младият талант е сред евентуалните нови попълнения. С „Пиаченца“ вече подписаха двама български национали - Владимир Николов и Андрей Жеков, а капитанът на тима е българинът с италиански паспорт Христо Златанов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване