05/27/11 17:03
(http://www.klassa.bg/)

Народното събрание осъди сблъсъците пред джамията

Парламентът прие вчера декларация, с която осъжда инцидента пред джамията миналия петък, 20 май. "За" бяха 127 народни представители от 127 гласували. В нея народните представители осъждат категорично агресията на ПП „Атака” на 20 май 2011 г. срещу вярващите в центъра на столицата. В текста е записано, че с тези свои действия партията се изолира от българското демократично общество.
„Поведението й е дълбоко чуждо на българския народ, на неговата религиозна търпимост и етническа толерантност. Изразяваме дълбока загриженост от опитите да бъде подкопан етническият мир и да се създаде напрежение между българските граждани на религиозна основа“, се казва още в декларацията.
„Установени са хора от видеоматериалите, изискани от органите на реда, които са участвали в сблъсъците пред джамията „Баня Башъ“ в София миналия петък, но те не са активисти на „Атака“, съобщи в кулоарите на парламента вътрешният министър Цветан Цветанов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване