06/02/11 15:06
(http://radiomilena.com/)

ОС на Тракийско дружество „Одринска епопея“ преизбра своя председател

На 31 май 2011 г. от 17.00 ч. се проведе Общото събрание на Тракийско дружество „Одринска епопея” гр.Поморие. На откриването прозвуча Тракийският марш. Председателят на Дружеството г-жа Елена Мурджева представи „Отчетен доклад за дейността на тракийската организация за периода 2008-2010 година”. Споделени бяха всички досегашни успехи и силното присъствие на тракийци в културния живот на Община Поморие. Специално място в Отчетния доклад бе отделено на многобройните контакти с тракийски дружества в страната: в Созопол, Несебър, Бургас, Стара Загора, с. Ясна Поляна и др.
Присъстващите бяха информирани за инициативата „Тракия-земя без граници”, приета на последния конгрес на Съюза на тракийските дружества в България. Инициатива, широко обсъждана на страниците на в. „Тракия” и на проведената научна конференция на тази тема в гр. Ст. Загора.
За превръщането на идеята в реалност са създадени контакти с кметство Енеджи. На вековен дъб в селото е поставена табела: „Поморие, България, от признателните потомци”. Кметът и ръководството на  турската община са постоянни гости на Националния тракийски събор „Георгьовден”. Предстои и подготовка за отбелязване на 100 години от разорението на българското население от Източна Тракия.
В Отчетния доклад бяха посочени и предстоящите дейности: широка медийна кампания, превръщане на Националния тракийски събор в Балкански, привличане на младите тракийци в клубния живот на Дружеството.
Общото събрание прие състава на новия Управителен съвет и преизбра г-жа Елена Мурджева за Председател на Тракийско дружество „Одринска епопея.

Информацията е предоставена от Тракийското дружество в гр.Поморие.

Bookmark/Favorites Svejo Google Bookmarks Delicious StumbleUpon Facebook Сподели

Публикувана на 06/02/11 15:06 http://radiomilena.com/news/?p=12618
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване