06/20/11 18:01
(http://www.klassa.bg/)

Опасенията около Гърция натиснаха еврото

Канадската валута отстъпи пред щатската, след като инвеститорите потърсиха убежище в долара, след като финансовите министри на еврозоната отложиха решението за финансова помощ към Гърция, съобщи „Блумбърг“. Това понижи търсенето на по-високодоходни активи. Канадските долари се повишиха пред австралийските и новозеландските, печелейки съответно 0.6% и 0.4%. Те изтриха загубата си спрямо зелените пари, след като Жан-Клод Юнкер, премиер на Люксембург съобщи, че е получил уверение Гърция да направи всички необходими стъпки. Ако не друго, канадският долар се справя по-добре от повечето други валути, коментира Фирас Аскари, главен валутен брокер в Bank of Montreal.
Канадската валута се търгуваше с понижение от над 0.6% до 98.5 цента за долар, като преди се разменяше при нива от 98.05 цента. Тя отстъпи с 0.1% от 97.94 цента от 17 юни. Един канадски долар купуваше 1.0199 щатски.
Топикономистите от еврорегиона в навечерието на вота, който може да събори кабинета на Георгиос Папандреу, тласнаха Гърция да приема закони за намаляване на бюджетния дефицит и да продава държавни активи. Те оставиха отворен въпроса дали южната ни съседка трябва да получи целия пакет от 12 млрд. евро, обещан за юли, като част от спасителния проект от миналата година за 110 млрд. евро. Еврото понижи стойността си пред долара за първи път от три дни. Единната валута отстъпи за четвърти пореден ден и спрямо йената. Спрямо зелените пари понижението на еврото беше от 0.3% до 1.4268 долара. Срещу японската валута спадът беше от 0.1% до 114.46 йени от 114.52 йени преди. Доларът спечели 0.2% срещу японския си конкурент и се търгуваше при нива от 80.23 йени за долар, при 80.05 йени преди.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване