06/21/11 17:20
(http://radiomilena.com/)

За фестивала на православната музика

Осмият Международен фестивал на Православната музика “Света Богородица Достойно есть” -2011 в Поморие приключи. Заключителният концерт започна в неделния ден  с приветствие на Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Йоаникий. Почти всички хорове, които бяха представени на публиката от Елица Христова и Йорданка Туджарова от Фестивалния секретариат, изпълниха по едно песнопение.След всяко изпълнение, изпълнителният директор на фестивала инж. Петър Златанов – кмет на град Поморие връчи на съответно диплом за участие и отлично представяне на фестивала.Така бяха зачетени  високите изпълнителски постижения и заслуги за популяризирането на православната музика. Фестивалният директор  Дафинка Станева им поднесе набор с рекламни материали.
От страна на Младежко сдружение „България“ /съорганизатор на фестивала/ на избрани от тях хорове също бяха връчени  дипломи. Фестивалът нямаше конкурсен характер, защото идеята е да стане един голям духовен празник и той се получи.
Кметът на община Поморие инж. Петър Златанов благодари на всички участници.
С кратко слово  градоначалникът даде оценка на това значимо за града и за православието събитие и закри фестивала, като покани всички хорове да участват отново и през следващия фестивал.
Празникът завърши с Многолетствие за организаторите, участниците и за всички присъстващи.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Публикувана на 06/21/11 17:20 http://radiomilena.com/news/?p=13239
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване