07/18/11 09:14
(http://www.klassa.bg/)

Джон Лоутън и Люси Дяковска записват с д-р Милен Врабевски и Диана Експрес в България.

 Преди часове легендарният екс вокалист на Юрая Хийп потвърди, че ще записва английската версия на концептуалната част „Силата на мисълта” от новия двоен албум на Диана Експрес. Записите ще се осъществят в студиото на Максим Горанов 'Макссаунд' в Плевен. Продуцентът, автор на музиката, текстовете и аранжиментите, както и изпълнител на партии на роял и акустична китара в този албум всъщност не е професионален музикант. Д-р Милен Врабевски е председател на фондация „Българска памет”. С музика се занимава от юношеските години, когато със свой приятел, сформирали рок група. Зовът на сърцето, обаче го отвежда до създаването на „Площад Синева”. Двойният диск съдържа „Завръщане”, авторски продукт на Диана Експрес и „Силата на мисълта”, създаден от Милен Врабевски. Тази пролет беше премиерата на едноименния рок мюзикъл.

 

Идеята за създаването на английска версия на „Силата на мисълта”, всъщност се заражда по време на концерта на Диана Експрес в Ню Йорк, като част от турнето на групата в САЩ и Канада. Авторът й е не кой да е, а  Питър Блис – член журито на световните награди за музика Грами. Блис е предложил да покани в проекта Джо Лин Търнър. Продуцентът, д-р Врабевски предпочел да предостави записи на големия рок музикант Джо Лоутън. Мотивите му били съвсем алтруистични. Всеизвестна е привързаността на бившия вокалист на Юроя Хийп към България. Освен, че се изявява на сцена с родни музиканти, води предаване по българска телевизия, Лоутън прекарва голяма част от времето в Родопите. Положителното мислене и  вярата в доброто начало допаднали на рок музиканта и той с радост се включил в разработването и планирането на записите по проекта. След като многократно изслушал албума Джон Лоутън сподели, че е впечатлен от перфектно изпятия и професионално изсвирен и записан албум.

„С огромна радост ще работя с групата „Дина Експрес” и Д-р Врабевски в реализацията за европейския и американски пазар на тази чудесна, българска продукция...'' – сподели Джон Лоутън преди отпътуването си от България.

Тази есен целият музикантски състав влиза в студио за да запише „Силата на мисълта” на английски. Освен рок идолът, в България ще се завърне и Люси Дяковска. Вокалистката на световно известните „Ноу Ейнджълс”  взима участие и в българския двоен диск на Диана Експрес, който е на пазара този месец. И двамата са единодушни, че много рядко се случва да има такава успешна колаборация на български и световни звезди по един изключително, български, музикален продукт.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване