07/18/11 16:14
(http://www.klassa.bg/)

Собственикът на Daily Mail пуска неделен таблоид

Издателят на британския Daily Mail - Daily Mail & General Trust, пуска идната неделя таблоид, който ще заеме свободното пространство на медийния пазар на Острова.
Сред вероятните варианти за заглавия са работните: The Sunday или The Sunday Lite, които са инспирирани и в духа на стилистиката на несъществуващия след 2009 г. London Litе например.
Информацията за пробива на нов таблоид бе потвърдена от „Гардиън” и „Ройтерс”. Агенцията от своя страна се позовава на информация на бившия главен редактор на „Сън” Кевин Маккензи, който се очаква да се присъедини към екипа на новия вестник.
Издателите – конкуренти на неделни издания във Великобритания, са в остра битка кой първи да заеме освободеното място на скандално преминалия в историята таблоид News of the World, който пусна последния си брой миналата неделя и така написа заключителната страница на своята 168-годишна история.
Новината за стартирането на новия таблоид на Daily Mail & General Trust ( DMGT) драматично повиши залозите в битката за 2.67 милиона читатели – онези, които преди това са купували News of the World.
От друга страна, е съвсем разбираемо декларираното желание на News International да пусне ново неделно издание още през август, което се очаква бъде оглавявано от Виктория Нютън – зам. главен редактор на затворения NOW.
От управляващия мениджмънт потвърдиха информацията, че се провеждат рисърч сондажи за измерване и прогноза на потенциала, който би имал нов таблоид, както и че се провеждат консултации с рекламодатели. Издателят ще публикува извинение на цяла страница по повод разкритите хакерски телефонни действия, породили мега скандала в страната.
Класацията на най-продаваните неделни издания се оглавява безспорно от лидера The Mail on Sunday със средна продажба през май 1.92 млн. копия.
Той е следван от Sunday Mirror, със среден месечен тираж от 1.09 млн. , и „Sunday Times ” с 1,05 млн. На четвърта позиция е „The People ”, който продава 481 224 броя, а след него се нарежда Daily Star Sunday с 305 984 броя.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване