07/20/11 15:06
(http://www.klassa.bg/)

"България он ер" тръгва през септември

В началото на новия телевизионен сезон - през септември, се очаква да бъде телевизионната премиера на „България он ер”. „Класа” научи, че в екипа вече са привлечени две от най-популярните лица в родния ефир – Радинела Бусерска и Милена Милотинова.
„България он ер” ще внесе в най-скоро време в СЕМ документи за изменение на цифровата си лицензия. Това бе заявено по време на проведената работна среща между членовете на СЕМ и медийна група „България он ер”, на която бяха представени промените в програмната политика и направленията на развитие на медията.
По думите на Виктория Миткова, изпълнителен директор на медийна група „България он ер”, новият тв канал ще реализира информационна, коментарна и развлекателна програма с общ политематичен профил, със силен акцент към икономическата тематика. Идеята за създаването на новото програмно съдържание е основана на убеждението, че българското общество има нужда от една медия, с повече информация, с повече коментари, с повече задълбоченост в предаванията, които ще бъдат основно публицистични.
„Темите, които основно ще бъдат засягани в програмата, ще бъдат от макро- и микроикономиката, финансите, малкия и средния бизнес”, посочи Виктория Миткова.
Желанието на медийната група е да покаже, че в България се случва добър бизнес, че страната ни ежедневно има своите постижения и прави своите стъпки в положителна посока и развитие. Миткова посочи, че програмата на телевизията е адресирана към цялата аудитория, като очакванията са, че част от таргет групата и потенциалните зрители са тези с по-висока степен на образование и представителите на висшия мениджмънт от различните сфери на икономиката и бизнеса. Съдържанието ще има и силна образователна насоченост. Според Виктория Миткова медийната група има желанието да създаде телевизия, по-различна от останалите, със свой собствен индивидуален език и комуникация с публиката.
Гръбнакът на програмата ще са новините, които ще бъдат на всеки кръгъл час. В новинарските емисии ще се търси и проследява развитието на темите. Предаванията ще са с кратка продължителност – от 5 до 27 мин, съобразени с динамиката и начина на живот на техните зрители. Много важно според мениджмънта на „България он ер” е във всички предавания да личи и да бъде реализирана идеята за полезност.
Надя Маринова отбеляза, че фокусът на новините на „България он ер” ще бъде към бизнеса, към икономическите тенденции и към корпорациите в България и към това, което се случва там, с идеята да го отразят , а не да го промотират.
Другото важно намерение, което е поставено като цел, е чрез цялата програмна схема и чрез всички предавания да бъдат създавани „нет уъркинг” групи в интернет, като така зрителите от наблюдатели на програмата се превръщат в активни участници, даващи идеи и предложения, и през телевизията да бъдат търсени конкретни решения по казуси. Програмата ще бъде обективна, като позитивното говорене на правилен книжовен и разбираем български език ще бъде отстоявано като основен принцип.
Програмната схема и политическите избори ще бъдат пречупени основно през бизнес гледна точка, като се отделя повече внимание на бизнес платформите, икономическите стратегии и т.н. Спортните теми и шоубизнесът ще бъдат представени през ракурса на инвестициите у нас.
Виктория Миткова обобщи, че посланието на медийната група със старта на новата телевизия,е, че България е част от света и че българите трябва да се гордеят с нещата, които се случват в страната. „Навярно на хората им е в повече този негативизъм в новините и от печата, и от електронните медии. Ще се опитаме да бъдем обективни и много позитивни на фона на драматизирането и представянето на случващото се около нас от повечето медии в тон на песимизъм”, заключи Миткова.


Лицата на медията

Програмен директор е Николина Димитрова, директор "Икономически предавания и новини" е Надя Маринова, главен редактор "Международни новини" е Силвия Грозева, главен режисьор на телевизията е Стефан Милов. Консултант на телевизията е Нери Терзиева, която налага стила на работа както на репортерите, така и поведението пред камера на водещите. Телевизията ще залага на екипност и няма да дели работещите на тв звезди и водещи. Ще бъдат налагани както Радинела Бусерска, Милена Милотинова, така и Петя Стефанова, Виктория Ангелова, водещите на "Пазарите" Кузман Илиев и Владимир Сиркаров. Сутрешния блок ще представя Йоанна Николова, а скоро предстои да бъде обявен и водещият на едно от най-очакваните предавания "Денят On Air". Колегите журналисти ще имат своята запазена територия за коментари и мнения в авторското предаване на Доника Ризова "Медиите On Air". 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване