07/26/11 17:31
(http://www.klassa.bg/)

Опозицията от Бенгази се разграничи от бунта в посолството в София

В Министерство на външните работи в София бе получено писмо от Преходния национален съвет на Либия, с което уведомяват, че либийският консул у нас Ал Фурис няма нищо общо с Преходния съвет в Бенгази и не може да се определя за негов представител в България. От Преходния съвет дори ни съветват да го експулсираме от страната, така както сме решили. Това предадоха за в.“Класа“ вчера от пресцентъра на МВнР.
В понеделник Ал Фурис и група либийски граждани превзеха сградата на либийското посолство в София и изгониха временно управляващия. Те счупиха портрети на Муамар Кадафи и издигнаха знамето на революцията.
Българските власти вече не признават дипломатическия имунитет на консула, но той се намира в сградата на либийското посолство в столичния квартал "Младост", където според Виенската конвенция полицията не може да го арестува и екстрадира, предаде БНР.
Позицията на МВнР не е променена и в момента, в който той напусне територията на либийското посолство, ще бъде експулсиран от страната по съответния ред, са категорични от дипломатическото ни ведомство.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване