07/28/11 16:43
(http://www.klassa.bg/)

Позицията ни за дипломатическата служба остава непроменена

Наложеното от президента Първанов вето върху закона за дипломатическата служба не е нито изненадващо, нито пък притеснително. Очаквахме го, тъй като ни беше обещано още дори преди законът да влезе за гласуване. То показва една особена гледна точка – независимо какви са промените, държавният глава е против тях заедно с опозицията.
Ние като вносители на този закон и като парламентарна група заставаме зад това, което сме заложили в закона. А то е модернизация на дипломатическата служба, възможност за младите кадри да растат по-бързо в кариерата, очистване от хората, имали връзки с бившата ДС. Нашата позиция остава непроменена.
Това вето идва в предпоследния ден от тази сесия на Народното събрание и затова то ще бъде разгледано по съответния начин след лятната ваканция на Народното събрание, т. е. през септември.
Известно е намерението на левицата да сезира и Конституционния съд за онези текстове от закона за дипломатическата служба, с които не е съгласна. За нас подобно действие също не би представлявало изненада, тъй като ни беше обещано още по време на дебатите в пленарна зала. Явно вървим по графика, който ни беше обещан от нашите политически опоненти – първо президентско вето, после и Конституционен съд.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване