08/02/11 23:29
(http://e-vestnik.bg/)

Кво стана с тия кандидат-президенти?

Днес в e-vestnik пуснахме интервю с Меглена Кунева, взето от блога на Захари Карабашлиев, писател, който живее в САЩ (виж тук за него). Пуснал й въпроси по мейла, като активен българин, който се вълнува за родината си. И тя взела, че му отговорила. Да се чудиш как е възможно – политик отговаря на въпроси по мейла.

Сигурно някои читатели ще се усъмнят – абе, това е нагласено, e-vestniik взима пари предизборно и т. н.
Да, ама не.
Не взимаме пари. И никой не ни е предлагал. И даже не знаем как ще реагираме, ако ни предложат. Кой ще е той?

Засега има двама ясни кандидати – Калфин и Кунева. Калфин е ясен. Кунева е по-неясна. Не като личност, а като изход от тази авантюра да се кандидатира. Първо – не се знае дали Централната избирателна комисия ще я допусне – била е еврокомисар 4 години и не е живяла постоянно в България. Казусът е сложен. Хем България е член на Евросъюза, хем еврокомисарката Кунева не е била на дипломатическа работа в Брюксел, което позволява да се кандидатира. Била е на европейска работа, защитавала е европейските интереси, а не само българските.

Впрочем, сърдитият българин обича да казва – тая, па, кво направи, бе? Сърдитият българин иска еврокомисарката да му направи парното евтино, да му намали сметката за мобилен телефон, да му направи евтин тока. И кво там ни закриват АЕЦ-а, тая кво направи? Всичките тия въпроси сърдития българин ги е отправил към Кунева, а това е погрешно. Защото, както казва неведнъж самата тя, никой няма да дойде у нас да ни изчисти буклука и да ни оправи улиците. Сами трябва.

По въпроса за парното – то зависи от това колко струва руския газ. Не може ЕС да го реши тоя въпрос. За сметките за мобилни телефони по-може – ЕС го реши въпроса, натисна и продължава да натиска българската Комисия за регулиране на съобщенията, тя се дърпа, ама полека-лека цените падат.

За евтиния ток и АЕЦ – политическите лъжци хвърлят вината на Кунева, а не е тя виновна. Еврокомисията взе решение да закрие всички реактори първо поколение. Какво зависи от Кунева? Тук политическите лъжци, които плащат и на медиите, излъгаха, че за нас може някой да направи изключение. Няма такова изключение за никого.
А Меркел виновна ли е, като си закрива атомните централи? Тя предател ли е и на какво?

Така с лъжите. Сега двама кандидат-президенти са излезли на пистата. Чакаме този на ГЕРБ. Борисов ту казва, че за тях президентът не е важен, ту казва, че е важен. Ама не казва кой ще е техният – Плевнелиев ли, Стоичков ли, Стефка Костадинова ли?

В e-vestnik засега симпатизираме на Кунева. Безплатно. Просто избираме по-интелигентния, по-европейския кандидат. И уважаваме избора на всеки. Като излязат и другите, може да изразим или не симпатии и към него.

Публикувана на 08/02/11 23:29 http://e-vestnik.bg/12367/kvo-stana-s-tiya-kandidat-prezidenti/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване