08/09/11 19:03
(http://radiomilena.com/)

VІ-ти музикален фестивал на хората с увреждания-Поморие 2011

VІ международен музикален фестивал на талантливите хора с физически увреждания ще се проведе на 26 и 27 август 2011 г. от 20.00 ч. на централния площад в гр. Поморие.Той се организира от Фондация „Сила за живот” и  се осъществява с подкрепата на Агенция за хората с увреждания към Министерството на труда и социалната политика, Община Поморие и Национален център за социална рехабилитация „Св.Георги” – Поморие. На фестивала своя талант ще представят талантливото момче от Етрополе Кристиян Григоров – Криси; Богдана Петрова – незрящото момиче от „България търси талант”; Веницислав Миланов – финалист с Нели Рангелова в телевизионния формат „Байландо”; Илона Калчева, Роберт Абрашев, Румен Михайлов; хореографите от танцова формация „Танцувам не по-различно от теб”, които изпълняват уникален Варненски танц в инвалидни колички; даровити деца от Дом за умствена изостаналост в с. Кошарица; гости от Полша, Украйна и Македония, както и други даровити хора в неравностойно положение. Специален гост на втората фестивална вечер ще бъде популярният музикант Борис Гуджунов. Фестивалът има конкурсен характер. Жури под председателството на  Стефан Диомов и членове: Борис Гуджунов, Орхан Мурад ще оценяват вокалните умения на изпълнителите в областта на популярната музика. Медиен партньор на фестивала е Национална телевизия СКАТ.

Фондация „Сила за живот” е юридическо лице с идеална цел, която ежегодно провежда международен музикален фестивал за хора с увреждания. Изпълнители на фондацията вече за четвърта поредна година участват в аналогични фестивали в чужбина. През 2008 г. печелят Голямата награда от фестивала в гр. Гдов, Полша, а през 2009 г. – Наградата за най-добър млад изпълнител от фестивала в гр. Подолани, Полша. Кристиян Григоров, Орхан Мурад, Илона Калчева и Богдана Петрова в две поредни години представят фондация „Сила за живот” на форума за хора в неравностойно положение в крад Краков, Полша, организиран от фондация „Въпреки всичко” на г-жа Анна Димна.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване