08/11/11 15:30
(http://www.klassa.bg/)

Германия надделя над Бразилия с 3:2

Германия победи с 3:2 Бразилия в една от най-интересните контроли в сряда вечерта, а така възпитаниците на Йоким Льов записаха четвърти пореден успех. Немците не дадоха никакъв шанс на домакина на Мондиал 2014, въпреки че разликата в резултата стигна само един гол.
През първото полувреме германците бяха значително по-добрият тим, но въпреки това голове не паднаха. Втората част започна по-добре за Бразилия, но първият гол падна именно във вратата на „кариоките“. В 61-вата минута на „Мерцедес-Бенц Арена” Бастиан Швайнщайгер откри от дузпа за 1:0. Шест минути по-късно – в 67-ата, Марио Гьотце удвои. Робиньо върна едно попадение в 71-вата минута, като се разписа от 11-метров наказателен удар. Оказалият се победен гол за немците падна в 80-ата минута и бе дело на Андре Шурле. До края на срещата Неймар вкара за 2:3 в продължението, в крайна сметка Бразилия загуби за четвърти път в своята история от Германия.
В другата най-интересна контрола Италия победи световния първенец Испания с 2:1. Мачът започна с ранен гол за домакините, дело на Монтоливо. Все пак в 37-ата минута Испания изравни, след като реферът видя непозволена игра на Киелини в наказателното поле при едно центриране и отсъди дузпа, която Шаби Алонсо отбеляза. През втората част Испания взе инициативата и започна да демонстрира футбола, на който много се опитват да подражават, но в края на мача „адзурите“ изненадващо чрез Алберто Акуилани постигнаха престижната си победа.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване