08/22/11 15:43
(http://www.klassa.bg/)

"Левски" и ЦСКА с измъчени победи в първенството

Отборът на „Левски“ записа втора победа в шампионата на родната „А“ група. В двубой от третия кръг на първенството възпитаниците на селекционера Георги Иванов се наложиха много трудно над гостуващия тим на „Монтана“ с минималното 1:0. Единственото попадение в срещата реализира Сьорд Арс в 10-ата минута от дузпа, отсъдена за нарушение на Тихомир Трифонов срещу Тони Калво. Двубоят с „Монтана“ на „Герена“ страшно много наподобяваше на първата победа на „сините“ в шампионата – успеха срещу „Славия“ с 1:0. Момчетата на Георги Иванов вкараха ранен гол и след него не успяха да направят нищо смислено и запомнящо се на терена. Отбраната на „сините“ беше под всякаква критика и ако футболистите на гостуващия отбор бяха по-съобразителни пред вратата на „Левски“, срещата можеше и да завърши с категоричен успех за „Монтана“. Слабата игра на възпитаниците на Георги Иванов не се понрави на публиката и в края на двубоя привържениците започнаха мощно да скандират „Оставка, оставка!“. След края на двубоя старши треньорът на „сините“ Георги Иванов не пропусна да отвърне на нападките на привържениците на отбора по негов адрес. „Всички в сектор „А“ са големи разбирачи“, заяви Гонзо. Според мениджъра в този труден момент за клуба всички трябва да застанат зад отбора и да го подкрепят. „Скандиранията няма да помогнат на никого. Отборът на „Монтана“ се беше затворил в своята половина и ние трудно пробивахме през сгъстената отбрана. Въпреки това обаче победихме и спечелихме три точки. Нормално е хората, които идват на стадиона, да имат големи изисквания към нас и съм сигурен, че скоро ще оправдаем очакванията им. Не е проблем за мен да си тръгна още на момента. Знам, че няма да съм тук 10 години, но пък и знам, че този тим има потенциал. Благодаря на тези от сектор „Б“, които ни подкрепиха, но аз лично не мога да разбера реакцията на разбирачите от сектор „А“ и няма да им обърна внимание“, допълни още Георги Иванов.
В другата по-интересна неделна среща от третия кръг на шампионата отборът на ЦСКА победи с 2:1 като гост тима на „Калиакра“ (Каварна). Попаденията за „червените“ бяха дело на Тодор Янчев и Грегъри Нелсън, докато за домакините от Каварна точен беше Детелин Димитров. Освен с трите попадения и победата на „армейците“ двубоят ще се запомни и с двата червени картона, които реферът Станислав Тодоров показа на Адемар Жуниор и Спас Делев от тима на ЦСКА. След срещата пък стана ясно, че капитанът на тима Тодор Янчев е получил разтежение и съществува огромна вероятност да пропусне реванша със „Стяуа“ от Лига Европа в четвъртък.
В друга среща от кръга „Литекс“ победи „Светкавица“ (Търговище) с 6:0 на собствения си стадион в Ловеч. Попаденията реализираха Светослав Тодоров, Мирасема, Кодо и Момчил Цветанов, които се разписаха на два пъти. „Локомотив“ (София) пък победи „Берое“ (Стара Загора) с 3:0.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване