08/23/11 16:59
(http://www.klassa.bg/)

БНТ представя "Английският съсед" и още 5 продукции

В Дома на флота в град Созопол Българската национална телевизия ще представи предпремиерно първия епизод от най-новия си сериал „Английският съсед” на 1 септември от 21:30 ч. В рамките на най-големия български фестивал на изкуствата „Аполония” част от творческия колектив на „Английският съсед” и неговият сценарист и автор Михаил Вешим ще се срещнат с първите си зрители. В неделя Михаил Вешим представи за първи път новото издание на своята книга „Английският съсед” заедно с едни от изпълнителите на главните роли в сериала на БНТ1 Ирен Кривошиева и Слав Бойчев. Всички те обраха вниманието на гостите на столичната улица „Ангел Кънчев”, която в този ден се превърна в истинско културно средище в рамките на фестивала „София диша”. Вешим прикани своите читатели да гледат сериала в ефира на БНТ1, а Ирен Кривошиева и Слав Бойчев разказаха интересни подробности за своите герои. Изпълнителният продуцент Пенко Русев направи своеобразна ретроспекция на етапите, през които е преминал „Английският съсед”– през неговия сценарий, до избора на актьорския състав и старта му в ефира на БНТ1 на 9 септември.
4-серийният телевизионен сериал, продуциран от БНТ1 - „Английският съсед”, е комедия за българския характер. Действието се развива в село Плодородно, някъде в България. Там жителите му са хора в разцвета на силите си, но желанието им за работа е в упадък. Те не искат да печелят от земята си, а от тотото. Затова доматите им са турски, морковите - македонски, а ракията - шотландска. Тя се сервира в местния бар "Лондон", където редовен посетител е българинът Нотингам Форест. Един хубав ден в Плодородно пристига истински англичанин, който си купува къща.
Във филмовата програма на „Аполония” БНТ ще представи още 4 свои продукции, сред които игралните филми „Корави старчета” и „N1”, както и копродукциите „Аве” и „Подслон”.
Националната телевизия ще проследи цялата програма на най-големия фестивал на изкуствата „Аполония”.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване