08/24/11 07:07
(http://radiomilena.com/)

Атанас Терзиев настоява Община Несебър да отпусне 5 000 лв. за храма в с. Емона

Общинският съветник от ГЕРБ-Несебър Атанас Терзиев внесе докладна записка до общинския съвет за отпускане на финансова помощ в размер на 5 хил. лв. за ремонтни дейности и реставрация на храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец” в с. Емона. Към настоящия момент църквата не е действаща, но пази над 160-годишна история.

Атанас Терзиев бе единственият несебърски политик, уважил официалното откриване на второто издание на културния форум „АртЕмона” миналата седмица, по време на което бяха събрани средства за възстановяването на старинната черква.

„Приветствам и подкрепям идеята храмът в с. Емона да бъде реставриран и отново да отвори врати.  Надявам се гласуването и отпускането на тези 5 хил. лв. да е крачка напред към превръщането на „Св. Николай Мирликийски Чудотворец” във важен културен обект за региона. По този начин ще се подпомогне и за възраждането на Емона – едно от най-живописните несебърски селища”, коментира общинският съветник Атанас Терзиев.

 

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване