09/03/11 15:33
(http://www.cross-bg.net/)

Георги Първанов: Посещението на г-жа Нкоана-Машабане ще даде силен тласък на отношенията между България и Република Южна Африка

София /КРОСС/ Президентът Георги Първанов се срещна днес с министъра на международните отношения и сътрудничеството на Република Южна Африка г-жа Маите Нкоана-Машабане.  Държавният глава изрази увереността си, че посещението на г-жа Нкоана-Машабане ще даде силен тласък на отношенията между България и Република Южна Африка във всички области. Президентът и г-жа Нкоана-Машабане се съгласиха, че нивото на стокообмена между двете страни е далеч под реалните възможности. Двамата обсъдиха въпроса за възстановяване на пряка самолетна линия между България и РЮА, което би дало допълнителен стимул на взаимните търговски отношения. Особено внимание бе обърнато на разширяване на сътрудничеството в сферата на точните науки, по-конкретно математиката, където България има сериозни постижения и може да бъде много полезна на Република Южна Африка.
Източник: Информационна агенция КРОСС
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване