09/13/11 15:31
(http://www.klassa.bg/)

Финансови стимули в "Левски" преди двубоя с "Литекс"

Финансовият благодетел на „Левски“ Тодор Батков ще мотивира финансово футболистите на отбора преди дербито с „Литекс“ от шестия кръг на родната „А“ професионална футболна група. Сблъсъкът между двата родни гранда е тази събота от 20,30 часа на стадион „Георги Аспарухов“ в столицата. Адвокат Тодор Батков е решил да изплати поне две от дължимите на състезателите премии точно в навечерието на срещата с шампиона. Въпреки четирите победи в първенството от началото на сезона футболистите на „Левски“ все още не са получили полагащите им се премии за извоюваните успехи. Главната причина за забавянето е ранното отпадане на „сините“ от турнира Лига Европа. Сега обаче в лагера на „Левски“ всичко е наред и играчите ще получат парите си. Освен това момчетата на Георги Иванов се надяват да вземат и още един голям бонус – за евентуален бой над „Литекс“.
В същото време стана ясно, че отборът на „Левски“ ще получи само 90 000 евро от УЕФА за катастрофалното си участие в турнира Лига Европа. „Сините“ отпаднаха след само два изиграни мача и така вместо очакваните около 1,5 млн. евро за влизане в групите на „Герена“ ще се утешат с далеч по-малко. Оказва се дори, че клубът няма да спечели много, тъй като разходите по двата двубоя със „Спартак“ (Търнава) се доближават до сумата по очакваните приходи. „Балансът е около нулата. След последната глоба от 20 000 евро, може да се окаже, че сме на минус“, зави изпълнителният директор на „Левски“ Константин Баждеков.
Иначе в чисто футболно отношение в лагера на „сините“ всички са здрави и селекционерът на тима Георги Иванов ще може да разчита на най-доброто за сблъсъка с „Литекс“.
В последна среща от 5-ия кръг на шампионата пък отборът на ЦСКА победи с лекота „Локомотив“ (Пловдив) с 3:0 като домакин и поведе еднолично в класирането на „А“ група с пълен актив от 15 точки. Головете за „червените“ вкараха Мишел Платини, дебютантът Жуниор Мораеш, който направи силен мач и се разписа от дузпа, и Спас Делев. Треньорът на ЦСКА Милен Радуканов остана много доволен от петата поредна победа на тима в "А" група. Той изрази задоволството си от силния мач на Мораеш и заяви, че с тази игра отборът лесно ще стане шампион. "Имахме много чисти положения, които можехме да реализираме. Важното е, че победихме. Надиграхме „Локо“ (Пд) по всички показатели. Жуниор Мораеш се представи чудесно като за дебют. Всички играчи се представиха добре. Демонстрираме шампионска игра и това ми харесва", заяви Радуканов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване