09/24/11 22:04
(http://e-vestnik.bg/)

“Под тепето” от мястото на събитията: Катуница е в пламъци!

Снимка: Под тепето

Сайтът Под тепето се оказа единствената медия, която повече от денонощие отразява обективно и подробно от самото място драматичните събития в село Катуница. С любезното разрешение на колегите от “Под тепето” предлагаме част от техните репортажи и снимки.

Катуница е в пламъци. Напрежението в селото ескалтира до крайност. Запалиха две от именията на клана Рашкови, в момента атакуват и другите. Жандармерията е в пълна бойна готовност, въпреки, че до този момент не използва сила и оставя на хората да излеят агресията си върху имуществото на Цар Киро. Положението обаче е като буре с барут, чийто фитил е палнат и взривът предстои. Полицаите са изнервени, а хората от Катуница и стотици футболни фена буквално беснеят.

Въпреки изключителните мерки за сигурност - няколко полицейски КПП-та около селото, агитките на Ботев и Локо за първи път се вляха в едно в обща кауза- отмъщение за убийството на 19-годишния Ангел Петров от хора на клана Рашкови. Появиха се ултраси и от София, Стара Загора. Феновете с различни краски дори се прегръщаха преди „битката”. Те стигнаха до бойното поле по черни пътища, тъй като основните артерии до селото бяха под полицейска блокада.

Снимка: Под тепето

Молотовки възпламениха първо къщата на внука на Киро - Ангел Рашков, а после се разгоряха и в една от хасиендите на алкохолния бос, при това пред погледите на десетките строени с каски и щитове жандармеристи. Дори мраморът горя в царкировите имения. Първата къща, която днес бе унищожена и пред която горя Мерцедес S класа е почти напълно унищожена отвътре. Голямата резиденция на провъзгласилия се за ромски монарх пък е напълно изпепелена след набеза на футболните агитки.

Фенове на Левски и ЦСКА също са се включили рамо до рамо във военните действия срещу клана Рашкови в Катуница тази вечер. Ултрасите на столичните клубове са били прекарани по черни пътища от фенове на Ботев, Локо и пловдивски националисти. В тази кауза няма футболни различия. Всички сме българи и трябва да се защитаваме, и да покажем нрав. Да демонстрираме, че в тази държава циганите не са над закона и не всичко им е позволено. Не могат да убиват децата ни, а ние да си траем, коментираха група футболни запалянковци на различни отбори, събрани в едно пред горящата къща на Кирил Рашков. Image title
После запяха химна и”Боят настана”.

Общо три от къщите на клана му горяха тази вечер в Катуница. Местните хора са категорични: „Рашков, вън от селото и зад решетките, там където му е мястото”. Пламъците обхванаха хасиендата на внука му Ангел, на покойния му син и внука му Йорго. Тълпата не успя да стигне до „царската” резиденция, която оцеля благодарение на жандармерията. Пожарникарите успяха да достигнат до горящите къщи едва, когато бяха изпепелени, тъй като катунци и футболните фенове правеха живи вериги пред колите на огнеборците.

В този час огънят вече е овладян, а много от търсещите справедливост за смъртта на 19-годишния Ангел Петров се разотиваха. Но до утре. Когато в 15 ч. ще погребат младежа, а после и един от най-добрите му приятели Павел, който днес издъхна от болно сърце в дневното шествие срещу царкировата дерибейщина.

Снимка: Под тепето

Стотиците полицаи ще останат на пост до сутринта. На място е и главният секретар на МВР Калин Георгиев. От ченгетата се разбра, че е арестуван обявеният за общодържавно издирване шофьор на буса убиец, който е криминално проявен тип от Столипиново. Вероятно търговец на хероин и жива плът. Калин Георгиев пък най-накрая разкри, че Рашкови ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване