09/24/11 17:07
(http://e-vestnik.bg/)

“Под тепето” от мястото на събитията: Катуница на бунт срещу престъпната фамилия на цар Киро

Хората от Катуница, удържани от жандармерията пред палата на Рашкови. Снимка: Под тепето

Пловдивското село Катуница се вдигна на невиждан бунт срещу престъпната фамилия на Кирил Рашков, известен като цар Киро, която години наред извършва безнаказано разнообразни престъпни дейности под покровителството на полиция и прокуратура, както смятат местните. Капката, която преля чашата на търпението на хората, стана умишленото според свидетели прегазване и убийство на 19-годишен младеж от приближени на цар Киро.

Пловдивският сайт Под тепето е медията, която отрази най-пълно и оперативно събитията в Катуница. С любезното разрешение на колегите от “Под тепето” предлагаме част от техните репортажи и снимки.

Катуница стана Триполи тази вечер. Истинска война се води в селото близо до Пловдив, след като хора на Цар Киро убиха момче, прегазиха двама негови приятели и трима полицаи в невиждано масово меле, чийто финал може да бъде много кървав. Цялото село е на крак и иска да линчува алкохолния бос и фамилията му, съобщава човек на Под тепето от Катуница. В същото време, близо 300 въоръжени до зъби полицаи от всички звена в Пловдив и Асеновград се опитват да успокоят обстановката и да запазят мира. Блокирали са именията на циганския монарх и се опитват да го спасят от хорската ярост.

Хората от Катуница, удържани от жандармерията пред палата на Рашкови. Снимка: Под тепето

Екшънът започнал още през деня днес. След кратък сблъсък между хора от селото и внуците на Кирил Рашков, и първите и вторите подали жалби в полицията за тормоз и заплахи. Вторите обаче решили да действат. По непотвърдена информация ударна наказателна бригада цигани се товари в бус от Столипиново и тръгва да защитава Рашкови. В 20 ч. оранжевият Форд Транзит стига до селото, за да ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване