09/26/11 14:44
(http://www.klassa.bg/)

ASA  даде старт на Sofia Dance Week

Спектакълът ASA, копродукция между ЕДНО и танцова компания Derida Dance, откри вчера четвъртото поредно издание на фестивала за съвременен танц Sofia Dance Week в зала 1 на НДК. Спектакълът е първият български проект за съвременен танц, финансиран с подкрепата на програма „Култура” на Европейската комисия. Цяло съзвездие от националности ще „оцвети” софийските зали в шест поредни вечери до 1 октомври. Тази година фестивалът се провежда в пет различни зали (Зала 1 на НДК, Софийската опера и балет, „Сълза и смях“, Музикален театър и Младежки театър), окупирайки по този начин почти цялата столична сценична топография.
Цените за фестивала са от 10 до 40 лв. Специално за най-големите почитатели на съвременното танцово изкуство организаторите са подготвили фестивален билет 6 + на стойност 50 лв., който освен достъп до цялата фестивална програма, дава достъп и „зад кулисите” на Sofia Dance Week, както и до всички фестивални партита и други изненади.
Заглавието ASA е абревиатура от Average Speed of Answer (средна скорост на отговор). ASA е по концепция и хореография на Живко Желязков, а за постановката са селектирани танцьори от различни краища на света. Участниците в проекта са избрани на последователно проведени кастинги в Будапеща, Каунас и София. ASA е пътешествие, което преминава през различни области от нашия живот, простиращи се от физическото „земно осъзнаване” до абстрактното „космическо съзнание”. Какви са новите предизвикателства пред нашата лична организация в прехода от индустриалното към информационното общество – това са въпросите, които спектакълът отправя към публиката.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване