07/06/12 12:26
(http://www.klassa.bg/)

Япония и Германия се срещат на SOFIA DANCE WEEK През есента на 2012-та

Наближава петото поред издание на международния фестивал за съвременен танц SOFIA DANCE WEEK. През 2012-та фестивалът ще се случи от 29 септември до 6 октомври с локации в залите на НДК. Съорганизатори са сп ЕДНО и фондация „Америка за България”. Продажбата на билети вече стартира в Билетен център НДК. До 15 август билетите ще бъдат на преференциални цени от.  6, 10, 15, 25 и 50 лева.

Със старта на кампанията по продажба на билети организаторите на SOFIA DANCE WEEK разкриха и първите два спектакъла от програмата на фестивала. Единият спектакъл идва директно от Япония. Негов хореограф и изпълнител е експлозивният Хироаки Умеда –един от най-авангардните японски творци, който работи в областта на визуалните изкуства и дигиталната хореография.

Хироаки Умеда от Япония и Стефани Тиерш от Германия

Работата му съчетава елементи от съвременен танц, хип-хоп стилистика, електронна музика, светлинен дизайн, като изгражда изключително внушителна аудио-визуална среда, резултат на екстравагантно ползване на високите технологии. В София,
Вторият спектакъл, чиито билети са вече в продажба, е дело на световноизвестната хореографка Стефани Тиерш от Германия. Нейната танцова компания MOUVOIR ще покаже спектакъл, продукт на изключително интересната творческа колаборация между Стефани Тиерш и медиа артиста Ангела Мелитопулос. Така се ражда новаторска сценична работа, в която хипермедиата задава множество канали на комуникация, превръщайки зрителя в единствения законодател на образа и смисъла. Представлението се фокусира върху мимикрията: имитацията, адаптирането, дегизирането, превръщането от едно състояние в друго, трансформацията на формите. След завладяващото начало се зареждат серия от сцени, които изобретателно превеждат груповото поведение в танц, имитирайки движения на големи групи. Може би „Като че ли...” означава някаква несигурност, половинчатост, липсата на лична воля, която неусетно превръща хората в странични наблюдатели



Петото издание на SOFIA DANCE WEEK ще представи на жителите и гостите на гр. София танцови трупи от Европа и Азия. SOFIA DANCE WEEK 2012 ще има съпътстваща програма, която ще се състои от уъркшопи, ателиета, събития на открито, лекции, прожекции и дискусии, както и специален модул за деца. Фестивалът се осъществява с подкрепата на Столична община. Част е от Културния календар на столицата и подкрепя кандидатурата на гр. София за „Европейска столица на културата 2019г.”.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване