09/27/11 07:24
(http://radiomilena.com/)

Цигуларка, свирила със Стинг, изнася концерт в Бургас

Три талантливи българки, чиято музикална слава отдавна е преминала извън границите на страната ни, ще изнесат концерт в Културен център Морско казино в Бургас тази неделя /2 октомври/ от 18.30 часа.
Ана Димова (пиано)  Анет Артинян (виолончело) и Дорина Маркова-МакНълти (цигулка) ще изпълнят за ценителите на класическата музика произведения от Пиaцола, Рахманинов, Шуберт, Пабло де Сарасате, Исаак Албенис, Габриел Фoре, Енрик Гранадос. Концертът на клавирното трио ще се състои в зала „Петя Дубарова” /ет.II/ при вход свободен. Организатор е Община Бургас.
Дорина Маркова е част от световния елит на симфоничната музика с изяви като  солист и член на най–големите симфонични оркестри. Тя е единствената българка, участвала в световно турне на Стинг като част от Кралската филхармония. Нейната цигулка е звучала на една сцена с известни музиканти като Хърби Хенкок, Юри Бешамет, Пласидо Доминго и много други.
Ана Димова е родом от Бургас. Носителка е на редица награди от национални и международни конкурси, сред които “Св. Обретенов”, “Д. Ненов“, Салерно -  Италия, Наградата на Folkwang Hochschule, др. Преподавател е в Konservatorium Wien Privatuniversit?t. Развива интензивнa камерно-музикалнa и солова дейност в различни градове в Европa.
Анет Артинян има богата концертна дейност като солистка и камерна изпълнителка в България, Германия, Холандия, Гърция, Франция. Солистка  е на оркестрите на Пловдив, Шумен, Софийската филхармония, Wuppertaler Symphoniker, изпълнител е в концерти към фестивалите Софийски музикални седмици, Новогодишен музикален фестивал – гр.София и Международен фестивал на камерната музика – гр. Пловдив. Носителка е на редица награди.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване