10/04/11 17:51
(http://www.klassa.bg/)

208 млн. лева са задълженията на общините, обяви левицата

Над 208 млн. лева са задълженията на общините, обяви червеният депутат Михаил Миков след заседанието на Изпълнителното бюро на БСП вчера. Според Миков с най-големи задължения са общините Видин и Сливен – съответно с 22 млн. лв. и с 13 млн. лв.
„Във Видин заради липса на средства в една от детските градини децата са на гербаджийска диета – на ориз и картофи, мляко се дава на най-малките”, обяви Михаил Миков. Вчера дори била спряна водата на сградата на общината.
Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че БСП ще иска изслушване на финансовия министър Симеон Дянков по изпълнение на бюджет 2011 г. Според лидера на социалистите има много притеснителни данни и може да се стигне до актуализация на бюджета.
„Идеята на правителството е да закрепят нещата до изборите и след това ще се оправят в друга ситуация. Ще настояваме правителството да внесе и по-бързо бюджета за 2012 г. Да не го крият като проект, а да се знае какво готвят за българските граждани”, каза Станишев.
БСП тегли 2 млн. лв. заем за предизборната си кампания от банка ДСК, каза още лидерът на социалистите. Заемът е гарантиран с недвижимо имущество на БСП в Пловдив, Варна, Шумен и Стара Загора. От партията са отказали дарения за кампанията, за да няма спекулации. „Знаем, че сега управляващите ще ни дебат по всякакъв начин”, коментира Сергей Станишев.
„Скандално искат да закрият парламента в последните две седмици преди изборите. Те просто не могат да направят кворум, затова си играят тази игричка“, каза лидерът на БСП.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване