10/06/11 18:10
(http://www.klassa.bg/)

БГНЕС пуска 3D снимки

Частната независима информационна агенция БГНЕС отбелязва своя юбилей – 10 години на медийния пазар. Равносметката в цифри до момента от нашия труд е над 1 млн. и 987 000 хиляди новини, над 2 млн. и 400 хиляди снимки, близо 32 000 видеообекта и 713 000 кратки съобщения в мобилната мрежа. Годината е успешна от гледна точка и на финансите, като към края на 2011 г. ние ще реализираме сериозен двуцифрен ръст в сравнение с предходната година, което е постижение в сериозната икономическа и медийна ситуация в Европа и света. Това каза специално за „Класа“ създателят и генерален мениджър на БГНЕС Любчо Нешков.
От днес всички абонати, фенове и почитатели на продуктите на агенцията ще имат възможност да гледат уникалната най-новата услуга – 3D снимки. „За първи път информационна агенция в света ще предостави на абонатите си такава услуга. Снимките вече са налице и от днес ще бъдат видими и достъпни за всички“, уточни Любчо Нешков.
Професионализмът и доверието са част от успешния мениджмънт. Ключът към успеха според Нешков е в професионализма на колегите. “Без потенциала на всички – от репортера до главния редактор, успехът няма как да е налице. Мениджмънтът е свързаността на този компонент с доверието. Ежедневно ние сме в битка на пазара, чрез която се доказваме всеки ден. Ние основно сме базирани в интернет, където конкуренцията е жестока и тя идва от целия свят, включително и през социалните мрежи“, е категоричен Нешков.
В условията на дигитализация и навлизането на мобилни приложения две са основните теми, които влизат във фокуса на форума на частните информационни агенции. Това са защитата на съдържанието по отношение на авторските права над новините - текст, снимка, видео, от една страна, и, от друга – свободният достъп до пазара. „На територията на Източна Европа в няколко страни включително и у нас се наблюдава странен феномен, свързан с държавното пряко финансиране на част от медиите. Аз нямам нищо против обществените медии, които получават субсидии от държавата, но смятам, че ако има бюджетиране, тези средства трябва да бъдат разпределяни по определен принцип, като това трябва да е обвързано с липсата на право за реклама. Този проблем е характерен предимно в този регион. В някои страни той е изострен до немислима степен. В една от съседните ни държави например се стига до абсурда, една от държавните агенции да публикува всичко безплатно. Аз не разбирам каква е логиката на това антипазарно и антиконкурентно поведение там“, каза Нешков.
На въпрос на „Класа“ за посоката и целите на развитие на БГНЕС, Любчо Нешков коментира: „Ние сме единствената агенция у нас, която към момента притежава и авторски видеа от света. Реално погледнато като съдържание и като пакет с компонентите, с които борави телевизията, единственото нещо, което липсва на този етап на БГНЕС, са филмите и музикално-развлекателните шоута. Откъм новинарско съдържание ние постигаме всички параметри на телевизия, като към момента тя единствено не е сглобена“, коментира Нешков. Той съобщи, че агенцията има амбиция и програма в посока на това да направи и телевизия. „Все пак, всичко се диктува от пазара. Виждате, че на медийния пазар се случват най-различни по полюс събития. Това налага ние да се съобразяваме изключително много с развитието и тенденциите не само на нашия, но и на световния пазар“, уточни Нешков. Той подчерта, че БГНЕС вече направи първите си успешни стъпки в излъчването на телевизионен продукт. Това е прякото предаване, което реализира агенцията от сесията на НАТО в рамките на 4 часа от Варна.
„Имахме десетки хиляди уникални посетители на този стрийминг. Нямахме нито един технически срив или загуба на данни, което доказа, че потенциалът ни да произведем тв продукт е явен. Трябва да подчертая, че ние направихме сериозни инвестиции по време на последните трудни две години именно в тази посока. Като искам да уточня, че финансирането не се фокусира само в камери и компютри, а много повече в сървърите, които се купуват и без тях не може“, каза Нешков.
По повод юбилея Любчо Нешков отправи пожеланието си чрез вестник „Класа“ към екипа на БГНЕС : „Да се чувстват свободни и да забравят, че имат шефове, когато работят, и когато пишат информация или я предават!“
ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ, КОЛЕГИ!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване