10/06/11 11:47
(http://radiomilena.com/)

Дамян Туджаров в дните на руската музика

От 13 до 24 октомври 2011 в Бургаската опера  ще се проведат Дни на руската инструментална музика. Поморийско участие  ще има на 24 октомври, от 19.00 ч. в концертна зала „Проф.Иван Вулпе”, когато Дамян   Туджаров ще изнесе  клавирен рецитал.
Дамян Туджаров започва да свири на пиано още на 5 годишна възраст, учи в НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров”-Бургас. От 1999 участва в майсторски класове на Паоло Поличе,който го кани да продължи обучението си в Бургас. Завършва НМА-София и през есента на 2001 заминава за Италия да учи в Държавната консерватория за музика „Фаусто Торрефранка”.Има голяма концертна активност и като солист, и в камерни формации.През 2007 завършва Националната академия”санта Чечилия” в Рим, а през 2010 получава магистърска спепен.През 2011 г. завършва специалност-електронна музика.Издава диск с „Пролетно тайнство” на Стравински в лична преработка за клавирно дуо и ударни инструменти.
Дамян Туджаров е преподвател по камерна музика в института в Ночера Теринезе, по пиано преподава в Музикалния институт „Себастиано Гуци, Ламеция Терме и по музикални технологии в Музикален лицей Анкона.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване