10/20/11 18:17
(http://www.klassa.bg/)

Бойко Борисов освободи двама зам.-министри

Двама заместник-министри - на културата Тодор Чобанов и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Първан Русинов, ще бъдат освободени. Искам по-голям ритъм на работа. Който не работи с темповете, които искам - просто слагам друг. Това съобщи вчера министър-председателят Бойко Борисов, след като се запозна с работата по подготовката за експониране на археологическите находки под базиликата „Св. София”. Премиерът бе придружаван от министрите на регионалното развитие и на културата Лиляна Павлова и Вежди Рашидов, както и от кандидата на ГЕРБ за столичен кмет Йорданка Фандъкова и от посланика на САЩ Джеймс Уорлик.
Двете рокади явно са били предварително обсъждани, тъй като премиерът Борисов обяви и кой ще замени освободените. Новият заместник-министър на транспорта е Валери Борисов, който досега ръководеше дирекция "Електронно управление". "Искам до 8-10 месеца да сме готови с електронното правителство", заръча Бойко Борисов. Стана ясно още, че изпълнението се бавело вече две години, а в последния месец лично Борисов вършел работата на Русинов
Заместник на Вежди Рашидов в Министерството на културата става Георги Стоев. По думите на министъра Стоев имал по-голям опит в областта на археологията, а Чобанов всъщност отивал на по-добра работа.
Премиерът реши, че има голям обем работа и тя трябва да бъде свършена. Чобанов няма опит в археологията, а ние имаме страшно много археологически обекти по европейските програми, разясни Рашидов.
Според справката в сайта на Министерството на културата Тодор Чобанов е завършил именно археология в СУ „Св. Климент Охридски” през 2001 година, а през 2008 г. е защитил и докторска титла по специалността. Всъщност арх. Георги Стоев бе назначен за зам.-министър на културата още в началото на октомври.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване