10/24/11 05:45
(http://radiomilena.com/)

Невиждан хаос пред Общинската избирателна комисия в София

Невиждан хаос цари пред Общинската избирателна комисия в София, съобщи БТВ. Часове наред членове на избирателни комисии чакат на опашки, за да предадат протоколите и бюлетините от вота. В последните часове част от тях заплашиха в телефонни разговори да напуснат заради дългото чакане. Оптимистичното начало в 22 часа, когато пристигнаха първите микробуси с бюлетини, бързо прерасна в хаос. Задръстването пред зала Универсиада изнерви и полицаи, и членове на избирателни комисии. Дори улеснението чувалите да бъдат превозвани в колички от супермаркети не спаси положението. Часове наред хората прекараха, буквално притиснати в столичния вот.
„В студения автобус, с чувалите на главите. Тези чували тежат по 20, 30, 40 кг. Това е отвратително отношение към хората, които сме си свършили работата. От 1989 г. съм член и да ви кажа такъв хаос не е имало“, каза Валентина Керанова.
Заради лошите условия много от хората заявиха, че няма да се явят на балотажа. Голяма част от тях си тръгнаха и от Универсиада, оставяйки чували и протоколи. Напрежението сред чакащите изби и в здравословни проблеми – Бърза помощ взе жена със съмнение за инфаркт, мъж с анемичен пристъп и друг, който си глътна езика.
По неофициална информация на bTV едва около 25% от протоколите са били обработени тази нощ в София,предаде actualno.com.
Напрежението сред членовете расте и заради бавните темпове на работа. Част от тях заплашиха, че предстои масов бойкот в зала „Универсиада“, което ще направи бюлетините недействителни. От Общинската избирателна комисия не желаят да коментират ситуацията.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване