10/26/11 17:24
(http://www.klassa.bg/)

Каролине Вожнячки започна с победа в Истанбул

Световният номер едно в женския тенис – датчанката Каролине Вожнячки, стартира с победа участието си на последната за годината надпревара на WTA – турнира на шампионите в Истанбул (Турция) с общ награден фонд от 4.9 милиона долара. Вожнячки се наложи над Агнешка Радванска с 2:1 сета (5:7, 6:2, 6:4) в първи двубой от Червената група.
21-годишната датчанка не започна добре срещата и загуби първия сет след малко повече от час игра. В следващите два обаче тя даде само шест гейма на полякинята и закономерно стигна до първи успех в Истанбул. Срещата продължи общо 2:39 часа, а Вожнячки направи седем пробива и допусна пет.
В другата среща от същата група Петра Квитова от Чехия победи Вера Звонарьова от Русия с 2:0 сета (6:2, 6:4). За Квитова това е дебют на заключителния турнир на WTA на сезона. Чехкинята нямаше проблеми в първия сет, който взе с 6:2. Едва при 4:1 във втория рускинята се активизира и показа съпротива, изравнявайки до 4:4. Веднага след това обаче тя допусна нов пробив в сервиса си. Квитова не позволи нови драми, когато сервираше за спечелване на двубоя, и със страхотно воле спечели още от първия си мачбол. „Бях нервна, защото за пръв път участвам в първенството на WTA”, каза Квитова след срещата, която е първата чехкиня в турнира след Яна Новотна през 1998 година.
В Бялата група номер две в света Мария Шарапова от Русия загуби изненадващо от австралийката Саманта Стосър с 0:2 сета (1:6, 5:7). За рускинята това беше първа загуба в кариерата от Стосър. Шарапова беше под въпрос за турнира заради контузия на глезена, но в крайна сметка я преодоля и сега играе на кортовете в Истанбул.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване