11/09/11 12:47
(http://radiomilena.com/)

Дянков с ултиматум към зърнопроизводителите: има протести – няма пари

Вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков предупреди зърнопроизводителите, че ако решат да блокират страната с протести, бюджетът, предвиден за тях, може да бъде намален още. Надявам се, че са достатъчно разумни да не стачкуват и да блокират страната. Ако обаче тръгнат това да го правят, ние сме в процес на бюджетна процедура, и тези пари, които сега им се дават от бюджета, лесно могат да бъдат преразпределени към другите сектори, подчерта финансист номер едно. Дянков бе категоричен, че договорки за допълнителни 230 млн. лв. за сектора не са правени и земеделието ще получи толкова пари, колкото и през тази година.

Не е имало нито искане, нито намерение за допълнителни 230 лв. Никога от държавния бюджет не са давани пари за животновъди и за други растениевъди. Тази година ние сме предложили 60 млн. да отидат за животновъдите и също част от бюджета на Министерството на земеделието да отидат за други растениевъди. Не е редно един сектор, който с годините е получавал големи държавни субсидии, да продължава всяка година  да искат все по-големи, каза още министър Дянков.

/КРОСС/

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване