11/20/11 10:41
(http://radiomilena.com/)

Професор Капацинская с Майсторски клас по пиано НУМСИ-Бургас

Професор  Марина Капацинская ще проведе Майсторски клас по пиано в Националното  училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ в Бургас. Обучението  ще започне на 21 и ще продължи до 26 ноември тази година, в сградата на учебното заведение.
Курсът се провежда ежегодно и в него участват ученици от музикалните училища в страната, студенти и преподаватели. Тази година  в майсторския клас ще вземат участие  пианисти от училищата в Бургас и Варна, както и студенти от Музикалната академия в София.
Проф. Марина Капацинская е  преподавател в Националната Музикална Академия. Гастролирала е в Русия, Куба, Румъния, Гърция, Словакия; била е солист на всички български симфонични оркестри и на някои чужди. Участвала е в много фестивали и музикални събития. Изпълнила за първи път в България творби от много съвременни чужди и български композитори. Провеждала е майсторски класове в Гърция, Словакия, както и в България. Много от нейните студенти са спечелили награди на международни конкурси.
„В системата на училищата по изкуствата форматът „Майсторски клас“ се оказва един сполучлив опит за обмяна на опит и повишаване квалификацията както на учениците, така и на преподавателите. Училището не трябва да бъде затворена система. Оценявайки високо качествата на нашите преподаватели, смятам че общуването на учениците с по-широк кръг творци е изключително важно за изграждането на творческия им мироглед, подготвя ги своевременно за глобалната среда, в която ще се доказват като музиканти и личности” – сподели Златина Пантелеева – Директор    на     НУМСИ „проф. Панчо Владигеров”.

Курсът ще бъде открит на 21.11 от 10.30 часа в зала 106 на НУМСИ.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване