11/22/11 15:56
(http://radiomilena.com/)

Подписват договори по схема „Подкрепа за развитието на природни, културни и исторически атракции”

На 23 ноември 2011 г., сряда, в присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, Ръководителят на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова ще подпише договори,  за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програмата с кметовете на 29 общини,  и които имат одобрени за финансиране проекти по схема „Подкрепа за развитието на природни, културни и исторически атракции”, съобщава пресслужбата на Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Според графика кметовете на общините Поморие и Несебър ще подпишат договорите в 13.15 часа в зала „Пресцентър”, партер, Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Схемата се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Одобрени за финансиране по схемата са 46 проектни предложения, а общият размер на безвъзмездната финансова помощ по линия на ОПРР възлиза на 162 млн. лв.

Договорите с останалите 17 одобрени кандидати ще бъдат подписани след демонстриране на готовност от тяхната страна посредством осигуряване на изискуемите документи съгласно Решение РД-02-14-1571/ 22.07.2011 г. на Ръководителя на Управляващия орган на ОПРР. Размерът на безвъзмездната финансова помощ по предстоящите за подписване 29 договора възлиза на 100 млн. лв. и ще бъде предоставена за развитие на комплексен туристически продукт на територията на одобрените общини, включващ:

• консервация, експониране, опазване, оборудване, въвеждане на техники и програми за интерпретация и анимация;

• атракциите – туристически пътеки и пътеки на здравето, маршрути за катерене, езда и колоездене, места за пикник, указателни табели, посетителски информационни Развитие на природни, културни и исторически атракции – реставрация, Развитие на туристическата инфраструктура, необходима за нуждите на центрове; • района на атракциите, необходима за посещение на атракциите – пътища/улици за достъп, детски площадки, съоръжения за отдих и спорт с нестопанска цел, паркинги, зелени площи, тоалетни, осветление, малки съоръжения за събиране на отпадъци, комунални услуги, съоръжения, обслужващи туристическата атракция и посетителите, достъп за хора с увреждания, необходими за развитието на цялостен туристически продукт;

• • пряко отношение към подкрепяните атракции – организиране на събития в района на атракциите, маркетингови и рекламни дейности).

Общините Поморие и Несебър ще подпишат договорите в 13.15 часа, според план-графика за подписване на договорите по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ общините Поморие и Несебър са вк

ПЛАН-ГРАФИК ЗА ПОДПИСВАНЕ НА ДОГОВОРИ ПО СХЕМА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване