11/22/11 19:26
(http://www.klassa.bg/)

Руска фирма иска държавния дял в дружествата на Е.ОН у нас

Руската „Холдинг МРСК“ има интерес да закупи 33-процентния дял на държавата в електроразпределителните дружества на Варна и Горна Оряховица, предаде агенция „Лайвбиз“, цитирайки свои източници. Мажоритарният дял в дружествата се държи от „Е.ОН България“, а държавното участие предстои да бъде листнато на Българската фондова борса. Инвестиционен посредник за сделката ще е Първа финансово-брокерска къща. Руската фирма вече е закупила тръжната документация, но продажбите на акции ще се правят на отделни лотове и собствениците им може да са няколко.
Очаква се интерес към закупуването на акциите да има чешката компания ЧЕЗ, държавната НЕК и други фирми извън България. ЧЕЗ е мажоритарен собственик на елмрежата в Западна България и на ТЕЦ „Варна“.
Държавата планира да продаде и акциите си в електроразпределителните дружества ЧЕЗ и ЕВН. Инвестиционни посредници за продажбата ще бъдат „Централна кооперативна банка“ и „Булброкерс“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване